«Να βάλουν μέσα τα τομάρια κι όχι τους...» - ''Ξεσηκώθηκε'' ο Γιώργος Λιάγκας για τις καταγγελίες στην Κιβωτό του κόσμου

Τα είπε έξω από τα δόντια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Να βάλουν μέσα τα τομάρια κι όχι τους...» - ''Ξεσηκώθηκε'' ο Γιώργος Λιάγκας για τις καταγγελίες στην Κιβωτό του κόσμου

Η υπόθεση, που έχει ανοίξει από την Πέμπτη 17/11 σχετικά με τις καταγγελίες, που έγιναν γνωστές για κακοποίηση ανηλίκου στην δομή ''Κιβωτός του κόσμου'' έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Μέχρι να ερευνηθεί σχολαστικά το ζήτημα, βλέπουμε σιγά σιγά τον κόσμο να ξεσπάει (δείτε εδώ γνωστό δημόσιο πρόσωπο να αποσύρει τη δωρεά του) με τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει ένα άγριο ξέσπασμα την Παρασκευή 18/11 μέσα από το Πρωινό την ώρα που συνομιλούσε με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Σταύρο Μπαλάσκα.

Η ένταση του Γιώργου Λιάγκα για τις καταγγελίες στην Κιβωτό του κόσμου

«Άντε πάλι ο κακός Λιάγκας. Ασχολιόμασταν μία εβδομάδα με τον κακό Λιάγκα, που του ήρθε στο κινητό ένα κείμενο που περιέγραφε φωτογραφίες. Τι να κάνω δημοσιογράφος είμαι, θέλω πληροφορίες. Το πρόβλημα ποιο είναι; Αν ένα τέρας, που ήταν κορυφαίο στέλεχος μιας δομής που φρόντιζε παιδάκια, έκανε ασχήμιες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή αν το έμαθε η Άρια είναι το θέμα; Να βάλουν μέσα τα τομάρια κι όχι τους δημοσιογράφους. Είναι ντροπή σε αυτή τη χώρα της υποκρισίας. Αν είναι δυνατόν; Ξαφνικά ποινικοποιούμε τους δημοσιογράφους», είπε ο Γιώργο Λιάγκας στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Η επίσημη απάντηση στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στις δομές της

Χαμός έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες με την καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, για αυτό και προχώρησαν σε μια δημόσια ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών για αυτό και οι υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων.

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα», ανέφερε η ανακοίνωση της Κιβωτού.

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση...

Posted by Υποστηρικτές της Κιβωτού on Thursday, November 17, 2022