«Αδιαφόρησαν αλλά δεν...» - Η άγνωστη πρόταση που έκανε η Βέφα Αλεξιάδου στην ΕΡΤ

Ο λόγος που δεν πληρώθηκε από τον ΑΝΤ1 που βρισκότανε 13 χρόνια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά παραχώρησε πρόσφατα η Βέφα Αλεξιάδου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου.

Η σπουδαία μαγείρισσα μίλησε για την μακρόχρονη συνεργασία με τον ΑΝΤ1, τους λόγους για τους οποίους ποτέ δεν πληρώθηκε και την άγνωστη πρόταση που έκανε στη δημόσια τηλεόραση, ενώ συγκίνησε με τις δηλώσεις της για την απώλεια των παιδιών της.

Οι δηλώσεις της Βέφας Αλεξιάδου για τις τηλεοπτικές προτάσεις & τον ΑΝΤ1

Γιατί δεν πληρωθήκατε από τον ΑΝΤ1 που βρισκόσασταν 13 χρόνια;

Γιατί είχα τα βιβλία μου και η συμφωνία ήταν να διαφημίσω τα βιβλία μου. Μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας με παρουσίασαν η Ρούλα, η Πόπη και η Ελένη σε όλον τον κόσμο. Ήμουν φτασμένη ήδη και δεν πήγα στην τηλεόραση για να γίνω γνωστή. Οι φίλες μου γελούσαν όταν τους έλεγα πως θα μαγειρεύω στην τηλεόραση. Έκανα την πρώτη μου πρόταση στην ΕΡΤ το 1986 αλλά αδιαφόρησαν, εγώ όμως δεν το έβαλα κάτω. Το σπίτι είναι αυτό μου μένει, τα λεφτά φεύγουν. Έφτιαξα ένα υπέροχο σπίτι που αξίζει πολλά λεφτά και λέω στις εγγονές μου «μην το πουλήσετε ποτέ».

Το σπίτι αυτό το έχετε γράψει στις εγγονές σας δηλαδή.

Ναι είναι στο όνομα τους εδώ και χρόνια. Είναι δικό τους, εγώ απλά μένω σε αυτό. Οι εγγονές μου είναι στην Αγγλία. Η μία είνια καθηγήτρια αγγλικών και η άλλη σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων. Τις συμβουλεύω πάντα.

Οι δηλώσεις της Βέφας Αλεξιάδου για τις τηλεοπτικές προτάσεις & τον ΑΝΤ1
NDP Photos

Μίλησε όμως ανοιχτά και για τις σχέσεις της με την Ελένη Μενεγάκη

Στην κάμερα της εκπομπής Το Πρωινό μίλησε το πρωί της Παρασκευής 28/10 η Βέφα Αλεξιάδου (δείτε εδώ που την απαθανάτισε πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός του YOU), η οποία μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην κόρη της Αλεξία ενώ αποκάλυψε και τι είχε πει όταν είχε συνεργαστεί για πρώτη φορά με την Ελένη Μενεγάκη στον Πρωινό Καφέ.

«Πιστεύω στον Θεό, ήταν συμπαραστάτης μου σε κάθε αδιέξοδο. Δέχομαι τον τίτλο εθνική μαγείρισσα και χαίρομαι πάρα πολύ. Βλέπω την Αλεξία τυχαία στην τηλεόραση και ένα δάκρυ θα τρέξει, θα πω "που είσαι κοριτσάκι μου;". Αλλά ως εκεί. Βάφομαι, χτενίζομαι, ντύνομαι ωραία, χαίρομαι τη ζωή.

Το μόνο πράγμα που με ρωτούσαν ήταν γιατί μάλωσα με την Ελένη Μενεγάκη. Δεν μάλωσα ποτέ, αν λογοφέραμε στη συνεργασία μας, πάντα θα πεις μια κουβέντα παραπάνω. Αυτό ήταν όλο. Όταν ήρθε η Ελένη στα πρώτα της βήματα, δεν ήταν καλή κι έλεγα τι την φέρατε αυτήν εδώ, θα μας χαλάσει τον Πρωινό Καφέ».