Κίνηση ανθρωπιάς από τον Μάριο Αθανασίου για τα θύματα της Κιβωτού του Κόσμου - «Αν έχετε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά...»

Η ανάρτησή του στο instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Μάριος Αθανασίου
Instagram / Μάριος Αθανασίου

Τους τελευταίους μήνες πολλές υποθέσεις βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, με τελευταία εκείνη της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την ανατριχιαστική καταγγελία ενός 19χρονου αγοριού), με αποτέλεσμα πολλά παιδιά και όχι μόνο να χρειάζονται βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο Μάριος Αθανασίου, λοιπόν, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε πως επιθυμεί να συμβάλει στο να γίνει λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος, παρέχοντας δικηγόρο και ψυχολόγο στα θύματα της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Μάριο Αθανασίου για τα θύματα της Κιβωτού του Κόσμου

«Τώρα που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και αρχίζουμε τις τελευταίες ημέρες και μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές και ίσως παραβατικές σε ακραίο βαθμό σε κάποιες δομές… Και ξαφνικά πέφτουμε από τα σύννεφα. Όχι όλοι. Κάποιοι ξέρουν, κάποιοι έχουν υποστεί. Δεν παίρνω τη θέση κανενός…

Όμως επειδή θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ζητώ την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σοβαρή ή έχει υποστεί κάτι ή έχει πληροφορίες που μπορεί να τεκμηριώσει, θα ήθελα να έρθει σε επαφή μαζί μου. Μπορώ να παρέχω δικηγόρο και άλλες δυνατότητες, αν χρειάζεται κάποια ψυχολογική υποστήριξη ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Οφείλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα» είπε αρχικά.

Και στη λεζάντα της ανάρτησης σημείωσε: «Αν έχετε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά σε δομή όσο γνωστή και αν είναι , ένα έχετε κάποιες πληροφορίες, αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια σχετικά με την υπεράσπιση σας. Και μπορείτε να υποστηρίξετε αυτά που λέτε Στείλτε μου όνομα και διεύθυνση στο inbox μόνο αυτό τίποτε άλλο και θα έρθω εγώ σε επαφή μαζί σας. Δεν αντικαθιστώ κανένα θεσμικό όργανο ούτε υπόσχομαι ότι θα λύσω εγώ το πρόβλημα. Θέλω όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα σας και έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα και ο φόβος θα αλλάξει πλευρά».

Μάριος Αθανασίου
Instagram / Μάριος Αθανασίου

Και εκείνος έχει βιώσει παρενοχλητικές συμπεριφορές

Ο Μάριος Αθανασίου, το πρωί της Πέμπτης 20/10 ήταν καλεσμένος στο Πρωινό και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η πρόληψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα παιδιά, ενώ μάλιστα προχώρησε και σε μία δική του αποκάλυψη.

«Υπήρχαν κατά καιρούς αρκετά τέτοια περιστατικά στην ελληνική κοινωνία… Η αναφορά μου όμως, ήταν τα κυκλώματα και όχι στα μεμονωμένα περιστατικά. Στα μεμονωμένα περιστατικά ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι. Δεν αλλάζει η ζωή μας τώρα, από αυτό το περιστατικό, από πριν έπρεπε να έχουμε το νου μας. Τα κυκλώματα λειτουργούν και με αυτούς που δίνουν λεφτά και με αυτούς που βγάζουν και αυτό το πράγμα όλο και περισσότερο ανοίγει και όσο πιο πολύ ανοίγει τόσο πιο πολύ συγκαλύπτεται. Αυτό γίνεται.

Προσπαθώ να φιλτράρω λίγο τις πληροφορίες για να μην έρχονται με τον όγκο που τα μεταδίδει η τηλεόραση… Είμαι ένα βήμα πίσω γιατί η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό. Εγώ απομυθοποιώ με έναν τρόπο την πράξη για να μην φοβάται και κλειστεί στον εαυτό για όλη του τη ζωή. Εγώ λοιπόν, μίλησα στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι έχει συμβεί και σε εμένα. Μου έχει συμβεί με έναν πολύ μικρό τρόπο να με παρενοχλήσουν στα 17 σε ένα ταξί. Όταν το μετέφερα στο παιδί του εξήγησα όλα τα συναισθήματά μου για να καταλάβει ότι αν συμβαίνει κάτι πρέπει να το πει» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που πρόσφατα εξερράγη λόγω του Αλέξη Κούγια.