«Επειδή έχει κυκλοφορήσει από το πρωί ότι...» - Ο Μάριος Αθανασίου ξεκαθαρίζει για την ανάρτησή του για την Κιβωτό του Κόσμου

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Μάριος Αθανασίου έχει βιώσει και ο ίδιος παρενόχληση, επομένως όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή με τις καταγγελίες κατά της Κιβωτού του Κόσμου, τον έχουν αγγίξει και γι' αυτό προέβη σε μια ανακοίνωση. Αργότερα, όμως, συνειδητοποίησε πως η ανάρτησή του είχε ορισμένα κενά, γι' αυτό και προχώρησε σε μία δεύτερη.

Σε αυτή εξηγεί πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει όλα τα παιδιά που μπορεί να υποφέρουν και να μην μπορούν να μιλήσουν ή να έχουν την κατάλληλη βοήθεια δίπλα τους, ανεξαρτήτως του οργανισμού ή των ανθρώπων από τους οποίους μπορεί να δέχονται βία.

Το ξεκαθάρισμα του Μάριου Αθανασίου για την Κιβωτό του Κόσμου

«Το βιντεάκι που έκανα για την παροχή βοήθειας σε όποιον έχει ή γνωρίζει περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών, δεν αφορά μόνο την Κιβωτό του Κόσμου. Περισσότερα αφορά άλλες δομές πιο γνωστές ή όχι. Επειδή έχει κυκλοφορήσει από το πρωί ότι αναφέρομαι στην Κιβωτό, ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και να μιλήσουν, ας μην τους αποθαρρύνουμε», έγραψε.

Κιβωτός του Κόσμου Μάριος Αθανασίου
Instagram / Μάριος Αθανασίου

Η ανάρτηση για την οποία μιλάει ο ηθοποιός

Τους τελευταίους μήνες πολλές υποθέσεις βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, με τελευταία εκείνη της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την ανατριχιαστική καταγγελία ενός 19χρονου αγοριού), με αποτέλεσμα πολλά παιδιά και όχι μόνο να χρειάζονται βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο Μάριος Αθανασίου, λοιπόν, , όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε πως επιθυμεί να συμβάλει στο να γίνει λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος, παρέχοντας δικηγόρο και ψυχολόγο στα θύματα της συγκεκριμένης οργάνωσης.

«Τώρα που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και αρχίζουμε τις τελευταίες ημέρες και μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές και ίσως παραβατικές σε ακραίο βαθμό σε κάποιες δομές… Και ξαφνικά πέφτουμε από τα σύννεφα. Όχι όλοι. Κάποιοι ξέρουν, κάποιοι έχουν υποστεί. Δεν παίρνω τη θέση κανενός…

Όμως επειδή θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ζητώ την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σοβαρή ή έχει υποστεί κάτι ή έχει πληροφορίες που μπορεί να τεκμηριώσει, θα ήθελα να έρθει σε επαφή μαζί μου. Μπορώ να παρέχω δικηγόρο και άλλες δυνατότητες, αν χρειάζεται κάποια ψυχολογική υποστήριξη ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Οφείλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα» είπε αρχικά.

Και στη λεζάντα της ανάρτησης σημείωσε: «Αν έχετε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά σε δομή όσο γνωστή και αν είναι , ένα έχετε κάποιες πληροφορίες, αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια σχετικά με την υπεράσπιση σας. Και μπορείτε να υποστηρίξετε αυτά που λέτε Στείλτε μου όνομα και διεύθυνση στο inbox μόνο αυτό τίποτε άλλο και θα έρθω εγώ σε επαφή μαζί σας. Δεν αντικαθιστώ κανένα θεσμικό όργανο ούτε υπόσχομαι ότι θα λύσω εγώ το πρόβλημα. Θέλω όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα σας και έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα και ο φόβος θα αλλάξει πλευρά».

Μάριος Αθανασίου