«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ» - Άγριο ξέσπασμα από την Βίκυ Χατζηβασιλείου για την Κιβωτό του Κόσμου

Η οργισμένη ανάρτησή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα και πολλοί είναι οι διάσημοι οι οποίοι ξεσπούν δημόσια για τα γεγονότα, με παράδειγμα την Ρούλα Κορομηλά, η οποία πλήρωνε τα ενοίκια των δομών εδώ και χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία προχώρησε σε μία ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η οποία ήταν γεμάτη οργή.

Η ανάρτηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου για την Κιβωτό του Κόσμου

«Για να καταλήξει από Κιβωτός του Κόσμου σε …Κιβώτιο Παραπόνων όλου σχεδόν του κόσμου, κύλησε πολύ βρώμικο νερό στ’ αυλάκι. Σωρεύτηκε για πολλά χρόνια ο εκφοβισμός. Εν..κιβωτίστηκε σε πολλές παιδικές ψυχές ο εξευτελισμός. Αθροίστηκε σε τόσα παιδικά κορμάκια ο…παραδειγματισμός. Εγκλεισμοί σε κλουβιά, στέρηση τροφής, κακοποιητικές πράξεις, ασελγείς νύχτες και επαχθείς μέρες!

Και τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο και να ξερνούν όλη τη δυσωδία! Όλο το δηλητήριο που κατάπιναν από φόβο, παιδιά ήδη πολύ ταλαιπωρημένα από πριν στις δικές τους οικογένειες! Γι' αυτό, αν οι καταγγελίες αποδειχθούν αληθείς, οι δράστες πέρα από τα ποινικά και οικονομικά τους εγκλήματα, αιτούμαι να διωχθούν και για ένα ακόμη, πολύ σοβαρό!

ΓΙΑ ΤΟ ΌΤΙ ΣΥΝΕΘΛΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΌΤΙ ΊΣΩΣ ΑΞΊΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΖΩΉ! Και η πολιτεία επιτέλους ας αποδομήσει την όποια δομή είναι σαθρή! Την όποια δομή αποδομεί παιδικές ψυχές, και μάλιστα παίρνει και γι’ αυτό επιχορήγηση! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ της.

Βίκυ Χατζηβασιλείου Κιβωτός του Κόσμου
Instagram / Βίκυ Χατζηβασιλείου

"Ξήλωσαν" από τη διοίκηση τον πατήρ Αντώνιο και την σύζυγό του

Το πρωί της Δευτέρας 21/11 πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου αυτή τη στιγμή να προχώρα σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κιβωτό του Κόσμου, μετά και την αποκάλυψη της μαρτυρίας του 19χρονου που «καίει» τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως είπε στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής
στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα
στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, έγινε μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, νωρίτερα, ο κ. Σταμάτης ρωτήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου και αν είναι όλα στο τραπέζι και απάντησε «πείτε το κι έτσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν σε αυτά προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400. Εξήγησε, δε, ότι «υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχει αρθεί η επιμέλεια από εισαγγελείς, υπάρχουν παιδιά που είναι για αναδοχή, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν οικογένεια».

Δείτε εδώ ποια είναι η σύζυγός του.