Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου και πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Λίγα λόγια για την ζωή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου και πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται λεπτό προς λεπτό για την Κιβωτό του Κόσμου και συγκεκριμένα για τον πατήρ Αντώνιο, μετά την κατάθεση του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έχει ασελγήσει εις βάρος του (διαβάστε την εδώ).

Αυτή που βρίσκεται συνεχώς όμως στο πλευρό του είναι η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έχει δηλώσει πως είναι βέβαιη ότι πίσω από τις καταγγελίες των παιδιών κρύβονται συμφέροντα (δείτε εδώ πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου).

Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου και πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί. Μαζί έχουν τρία παιδιά -δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο-, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή, που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Όπως γράφει η ίδια στο βιογραφικό της, «από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και ήταν πολύτιμη συνεργάτις του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου».

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά. Διακόνησε για λίγο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στον σύζυγό της πατέρα Αντώνιο, που τον Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της εκκλησίας (δείτε εδώ τις δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων πριν μερικές μέρες).

Εκτός διοίκησης της Κιβωτού βρίσκονται πλέον και οι 2

Το πρωί της Δευτέρας 21/11 πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου αυτή τη στιγμή να προχώρα σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως είπε στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής
στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα
στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, έγινε μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, νωρίτερα, ο κ. Σταμάτης ρωτήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου και αν είναι όλα στο τραπέζι και απάντησε «πείτε το κι έτσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν σε αυτά προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400. Εξήγησε, δε, ότι «υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχει αρθεί η επιμέλεια από εισαγγελείς, υπάρχουν παιδιά που είναι για αναδοχή, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν οικογένεια».