«Ο ειδικός μου διέγνωσε...» - Με τρεμάμενη φωνή η Ελεονώρα Μελέτη

Μίλησε ανοιχτά πρώτη για το bullying στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και την διάγνωση του ψυχολόγου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο ειδικός μου διέγνωσε...» - Με τρεμάμενη φωνή η Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για το bullying που βίωσε στα πρώτα χρόνια που βρέθηκε στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απευθυνθεί σε ψυχολόγο, αφού είχε φτάσει σε σημείο να είναι σκιά του εαυτού της.

Η εκπομπή Open Weekend, πρόβαλλε ένα απόσπασμα από την ομιλία της σε συνέδριο της Βόρειας Ελλάδα. Στο βίντεο αυτό λοιπόν, παρουσιάστρια του Μega Καλημέρα φαίνεται συναισθηματικά φορτισμένη να μιλάει με τρεμάμενη φωνή.

Να σημειωθεί πως η Ελεονώρα Μελέτη έχει μιλήσει και για άσχημες συμπεριφορές που έχει βιώσει πρόσφατα στην τηλεόραση, όπως στην κόντρα της με τον Νίκο Μάνεση (δείτε εδώ το χρονικό και πως ξεκίνησαν όλα).

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελεονώρας Μελέτη

«Το κορίτσι αυτό είναι ένας διάττοντας αστέρας. Είναι ξεκάθαρα αντιπαθής. Τις προάλλες που την είδα σε μια συναυλία, μασούσε τσίχλα σαν κατσίκα. Πραγματικά, ήθελα να της σκάσω μια στα μούτρα. Δεν αντέχω να τη βλέπω. Το κορίτσι αυτό είναι ένα κακέκτυπο. Έχει παρακολουθήσει άπειρες ώρες τηλεόρασης σημειώνοντας με το στυλό της όλα τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ώστε να τα αντιγράψει. Αλλά, παραμένει ακόμα και στην αντιγραφή, βαθιά αποτυχημένη.

Το κορίτσι αυτό, δήλωσε ξεκάθαρα πως κάνει ψυχοθεραπεία. Παραδέχτηκε λοιπόν, γιατί μέχρι εκεί φτάνει το θράσος της να προκαλεί οίκτο και προσοχή, λέγοντας ότι είναι του γιατρού… Από κάτω, ο τίτλος που συνόδευε τις δηλώσεις και τον σχολιασμό ήταν, “φέρτε τον ζουρλομανδία για τη Μελέτη”» είπε και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή,

«Μέσα σε όλο αυτό , υπάρχει μια έντονη δόση αλήθειας. Υπάρχει μια αλήθεια, μια αληθινή είδηση, το γεγονός ότι είχα ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο διότι επί τρία χρόνια, στο ξεκίνημα της πορείας μου, ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι».

«Πηγαίνοντας λοιπόν στον ψυχολόγο, παρακαλούσα μέσα μου βαθιά να μου διαγνώσει κατάθλιψη διότι μόνο έτσι θα μπορούσα να ορίσω και να καταλάβω και να κατανοήσω την ψυχική οδύνη και τον συναισθηματικό πόνο τον οποίο ένιωθα και με είχε καθηλώσει και δε μπορούσα να αναγνωρίσω τον εαυτό μου. Ήμουν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα όταν ξεκίνησα και είχα καταλήξει να είμαι η σκιά του εαυτού μου, να μη θέλω να βγω από το σπίτι.

Και όταν έβγαινα, έβγαινα καμουφλαρισμένη. Ντρεπόμουν να μιλήσω γιατί με αναγνωρίζανε από τη φωνή και φοβόμουν ότι θα έχω επιθέσεις ακόμα και από τον απλό κόσμο. Πήγαινα μέσα σε ένα εστιατόριο, σε μια ταβέρνα να φάω και με έπιαναν κρίσεις πανικού. Σηκωνόμουν και έφευγα με την παρέα μου. Ήμουν πλέον ανθρωποφοβική. Φοβόμουν τους ανθρώπους. Όταν έφτασα στην καρέκλα του ειδικού, του είπα “γειά σας, θέλω να μου πείτε ότι έχω κατάθλιψη”. Μου είπε ότι δε μπορεί να κάνει μια τέτοια διάγνωση επειδή το θες. Μετά από καιρό, μου διέγνωσε συναισθηματική κακοποίηση και αποστέρηση».

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει κάνει καταγγελία και επίσημα για άσχημες συμπεριφορές που έχει δεχτεί στον χώρο της εργασίας της για τις οποίες έχει μιλήσει και μέσα από την εκπομπή της με την ίδια να αποκαλύπτει.

«Τις έχω καταγγείλει και επίσημα τις άσχημες συμπεριφορές που έχω δεχτεί στον χώρο» είπε.