«Εμάς "έτριξε" το σπίτι, αγχωνόσουνα...» - Εφιαλτική νύχτα για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την οικογένεια της

Η αποκάλυψη για τον σεισμό που ένιωσε στο σπίτι της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Εμάς

Μπορεί η Σταματίνα Τσιμτσιλή να ξεκίνησε με χαμόγελο την εκπομπή της Happy Day στον ALPHA, σήμερα Τετάρτη 30/11, ωστόσο, λίγο αργότερα θέλησε να μιλήσει για τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Εύβοια, που κούνησε και την Αττική και τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της τον ένιωσαν.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός στην Εύβοια προκάλεσε μεγάλο τρόμο στους κατοίκους αφού ήταν δυνατός και είχε ένταση (δείτε εδώ χαρακτηριστικά), μάλιστα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή λοιπόν, μοιράστηκε τη δική της εμπειρία με την οικογένεια της στο σπίτι, οι οποίοι κουνήθηκαν με αποτέλεσμα να αγχωθούν.

Η εξομολόγηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για το σεισμό

«Θέλω να μου πείτε ότι δεν καταλάβατε το χθεσινοβραδινό σεισμό. Παιδιά είχε διάρκεια. Εντωμεταξύ επειδή σας είχα πει ότι κατάλαβα έντονα και τον προηγούμενο (δείτε εδώ τι είχε πει), κατάλαβα και τον βραδινό που είχε ένταση διάρκεια. Εμάς "έτριξε" το σπίτι, αγχωνόσουνα», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας με τους συνεργάτες της.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

«Είμαστε επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο σε μια περιοχή άγνωστη σεισμικά, αφού δεν είχε δωσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν. Αν και τα 4,8 Ρίχτερ το πρωί θεωρούσαμε αρχικά ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τώρα με το νέο σεισμό αλλάζει η εικόνα. Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σμηνοσειρά, αλλά θα πρέπει να δούμε τη συνεχεια του φαινομένου» δήλωσε στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ν. Εύβοια Τσελέντης

Ο δήμαρχος Αλιβερίου σε δηλώσεις του αργά την Τρίτη τόνισε ότι υπάρχει αναστάτωση στις Ζάρακες, την περιοχή όπου εντοπίζεται η δόνηση, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές. Από την πρωινή δόνηση υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποια σπίτια έγιναν ρωγμές σε τοίχους. Πρόκειται για κατοικίες παλιές στις οποίες μένουν ηλικιωμένοι.