«Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες;» - Η εξομολόγηση της Αθηναϊδας Νέγκα για την αυτοάνοση ασθένεια που πάσχει

« Εμφανίστηκε όταν ήμουν 18, μετά την εφηβεία! Είναι μυστηριώδες αυτοάνοσο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες;» - Η εξομολόγηση της Αθηναϊδας Νέγκα για την αυτοάνοση ασθένεια που πάσχει

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του OPEN βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30/11 η Αθηναΐς Νέγκα, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά τον χωρισμό από τον σύντροφό της, με τον οποίο ήταν μαζί 14 χρόνια (δείτε εδώ την ανάρτησή με την οποία αποκάλυψε το τέλος της σχέσης της).

Η γνωστή δημοσιογράφος, έχοντας αλλάξει πλέον σελίδα στη ζωή της, μίλησε για την πορεία της στον χώρο, τη συνεργασία της με τη Μαλβίνα αλλά και την αυτοάνοση ασθένεια που αντιμετωπίζει από τα 18 της χρόνια, την λεύκη (δείτε εδώ την φωτογραφία της με τα σημάδια).

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λεύκη είναι αυτοάνοση ασθένεια υπερευαισθησίας αντίδρασης τύπου ΙΙ, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό τμημάτων του δέρματος που προκύπτει από τη δυσλειτουργία ή τον θάνατο των μελανοκυττάρων.

Πρόκειται για μια νόσο μη μεταδοτική, η οποία εκδηλώνεται με λευκές κηλίδες σε διάφορες περιοχές του δέρματος. Κάποιες φορές μπορεί να επηρεάσει τις βλεννογόνους στο εσωτερικό του στόματος, της μύτης και του βολβού των ματιών. Όταν εμφανίζεται σε περιοχές του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα, οι τρίχες γίνονται λευκές. Η λεύκη παρατηρείται νεαρής ηλικίας μεταξύ 20 και 30 χρονών, με σκουρόχρωμο κυρίως δέρμα, αλλά και σε παιδιά.

Αν και η λεύκη είναι νόσημα με ιστορία αιώνων, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσδιορίσουν με σαφήνεια τα αίτια που την προκαλούν. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον λόγο που η λεύκη εκδηλώνεται σε κάποια άτομα: κληρονομικότητα, ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, συναισθηματική φόρτιση.

Αποκαλυπτική η Αθηναϊς Νέγκα

Αναφορικά με το πώς προέκυψε η αγάπη της για τη δημοσιογραφία, αποκάλυψε: «Έγραφα και μου άρεσε, οπότε έψαχνα μια δουλειά που να μπορώ να γράφω και να πληρώνομαι. Είχα δύο μυστικές καριέρες, γιατί δεν έβγαινα οικονομικά. Είχα μία στα lifestyle περιοδικά και συγχρόνως δούλευα και στην ενημέρωση. Δεν ήξερε ο ένας για τον άλλο, γι’ αυτό πολλές φορές λένε: η Νέγκα από πού κι ως πού να ασχολείται με την πολιτική; Δεν ξέρει τίποτα απ’ αυτά τα θέματα; Γιατί να κάνει ανάλυση;».

Για τη σύντομη συνεργασία που είχε με τη Μαλβίνα Κάραλη, δήλωσε: «Είχαμε συνεργαστεί με τη Μαλβίνα πριν το 2000. Καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να είναι στον δρόμο της Μαλβίνας, γιατί ήταν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέας. Νομίζω ότι έχασε κάτι με την τηλεόραση, δεν εκτιμήθηκε τόσο ως συγγραφέας. Ήταν κατά τη δική μου άποψη η καλύτερη μοντέρνα γυναίκα συγγραφέας».

Για την λεύκη: «Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες; Δεν έχει φάρμακο; Είμαστε πουά εμείς που έχουμε λεύκη. Αρχίζει ο καθένας και σου λέει τη βλακεία του. Όλες τις φάσεις τις πέρασα. Τώρα περνάω μία pride φάση, όπου βγάζω και τα δείχνω και δε χρειάζεται να ξοδεύομαι στο μέικ-απ.

Έχω ένα πουά χεράκι. Εμφανίστηκε όταν ήμουν 18, μετά την εφηβεία. Είναι μυστηριώδες αυτοάνοσο. Απλά φεύγει η μελανίνη, δεν σου συμβαίνει κάτι άλλο. Δεν πονάς, είναι καθαρά αισθητικό το πρόβλημα. Μου έχουν πει ότι έρχεται ένα φάρμακο, υπάρχουν καλά νέα για αυτή την πάθηση».