«Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Κατερίνας Μητσοτάκη για τη μάχη της με τον καρκίνο

Το σημαντικό μήνυμα που πέρασε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Facebook / Kyriakos Mitsotakis
Facebook / Kyriakos Mitsotakis

Στο Secret των Παραπολιτικών και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουνιά μίλησε η αδερφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνα, η οποία πριν από μερικές βδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού (δείτε εδώ την ανακοίνωση του πρώτου).

«Είναι πάντα δύσκολο για οποιονδήποτε να ακούει ότι ένα στενό του πρόσωπο αντιμετωπίζει έναν καρκίνο. Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα – σε συνεννόηση με την αδερφή μου- να δημοσιοποιήσω τη δική της προσωπική ιστορία, είναι ακριβώς για να αναδείξω τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και των εξετάσεων που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τον καρκίνο του μαστού σε ένα πρώιμο στάδιο ώστε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να τον κάνουμε καλά.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί εδώ και έναν χρόνο, μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποφασίσαμε ότι θέλουν να δρομολογήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού» είχε πει συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αδερφή του.

Η εξομολόγηση της Κατερίνας Μητσοτάκη για τον καρκίνο

Η ίδια λοιπόν στην εφημερίδα είπε χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις. Όσο πιο γρήγορα το μάθεις, τόσο πιο εύκολα θα το αντιμετωπίσεις.

Όταν πήρα στα χέρια μου το report της Μαρίκας, λίγο πριν κάνει το χειρουργείο, δεν πίστευα στα μάτια μου. Η μητέρα μου το έπαθε στα 64 και εγώ στα 63».

Πριν από λίγες εβδομάδες συνόδευσε τον σύζυγό της, Απόστολο Μαυραγάνη, ο οποίος και αυτός είχε διαγνωστεί πριν από χρόνια με καρκίνο. Σε αυτή λοιπόν την επίσκεψη η Κατερίνα Μητσοτάκη είπε στον γιατρό του συζύγου της: «Δεν κοιτάς και τις δικές μου εξετάσεις;» και τότε έγιναν γνωστά τα δυσάρεστα.

Ήδη η Κατερίνα Μητσοτάκη έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία την Πέμπτη (24/11) και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε, ανά περίπου 21 μέρες. Δεν γνωρίζει ακόμη αν η διαδικασία αυτή θα είναι επίπονη, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε ένα κρύωμα, οπότε δεν ξέρει αν η ταλαιπωρία που πέρασε ήταν από την πρώτη χημειοθεραπεία ή από το κρυολόγημα. Όπως τη συμβούλεψε ο γιατρός της, θα πρέπει να προσέχει κυρίως τον κορωνοϊό αλλά και οτιδήποτε άλλο, όπως η γρίπη.

Σε περίπου έναν χρόνο από τώρα θα αποφασιστεί αν μετά τις χημειοθεραπείες θα χρειαστεί χειρουργείο ή θα υπάρξει ανάγκη να κάνει άλλη θεραπεία. Η Κατερίνα Μητσοτάκη δεν φοβάται τις λέξεις και θυμάται ότι η μητέρα της ήταν από τους πρώτους, το 1994, που είχαν πει δημόσια πως έχουν καρκίνο και όχι την επάρατο ή κάτι άλλο που λένε πολλοί για να περιγράψουν τον καρκίνο.