Ήταν ανήλικη όταν γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ανορεξίας - Συγκινεί η Δούκα με την προσωπική της αποκάλυψη

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της ηθοποιού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ήταν ανήλικη όταν γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ανορεξίας - Συγκινεί η Δούκα με την προσωπική της αποκάλυψη

Η Ζέτα Δούκα παραχώρησε δηλώσεις την Παρασκευή 9/12 στην κάμερα του ΣΚΑΪ και στο Πρωινό μας με την ηθοποιό να μιλάει για τα 15 χρόνια ύπαρξης της Ανάσας, της εταιρείας υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Η ηθοποιός μάλιστα αναφέρθηκε και μάλιστα συγκίνησε πολύ για άλλη μια φορά με την εξιστόρηση της δικής, προσωπικής ιστορίας, λίγα χρόνια μετά το δικό της metοο κατά του Γιώργου Κιμούλη (δείτε εδώ τις αντιδράσεις του κόσμου για την επιστροφή του στο θέατρο).

Η Δούκα εξήγησε λοιπόν, πως όταν ήταν εκείνη 15χρονών έδωσε μάχη με την νευρική ανορεξία, την οποία και έχει ξεπεράσει, γνώρισε ωστόσο το σκληρό πρόσωπό της σε μία πολύ τρυφερή ηλικία.

«Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του.

Ως μέσο έλεγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης. Ο διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ», είχε τονίσει σε άλλη συνέντευξη της η ηθοποιός.

Η μάχη της Ζέτας Δούκα με την κατάθλιψη

«Είναι μια μέρα γιορτής. Είναι μια μέρα χαράς. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που έχει δοκιμασίες, έχει δυσκολίες αλλά είναι σημαντικό πως το βλέπεις, από ποια σκοπιά το κοιτάς, αν είσαι αισιόδοξος και με πόση φόρα τελικά φροντίζεις να την ζήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Και για σένα και για τους άλλους», τόνισε η Ζέτα Δούκα.