Μελαχρινός και σεφ στο επάγγελμα - Αυτός είναι ο γιος της Μπέσσυς Αργυράκη και αδερφός της Εβελίνας

Μένει μόνιμα στην Ελβετία!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μελαχρινός και σεφ στο επάγγελμα - Αυτός είναι ο γιος της Μπέσσυς Αργυράκη και αδερφός της Εβελίνας

Η Μπεσσυ Αργυράκη σε ηλικία μόλις 11 ετών συμμετείχε στα "Νέα Ταλέντα" του Γιώργου Οικονομίδη όπου τραγούδησε το "Έκλαψα χτές" του Μίμη Πλέσσα με τη συνοδεία του ίδιου του συνθέτη στο πιάνο, ωστόσο η καριέρα της ξεκίνησε το 1973, σε ηλικία 16 ετών, με τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι του Δημήτρη Κωνσταντάρα "Ηλεκτρονική Εποχή" που βρέθηκε στην 5η θέση.

Η ζωή της Μπέσσυς Αργυράκη και τα παιδιά

Η καριέρα της ωστόσο εκτοξεύθηκε την επόμενη χρονιά, με το τραγούδι "Οι Καμπάνες" του ίδιου συνθέτη/στιχουργού όταν εμφανίστηκε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και η καριέρα της εκτοξεύτηκε. Σημείωσε επιτυχία με πολλά τραγούδια καθώς και με τις ελληνικές εκδόσεις γνωστών ποπ τραγουδιών, τα οποία απέδωσε μοναδικά με τη φωνή της.

Έλαβε μέρος, μαζί με τον Πασχάλη, τη Μαριάννα Τόλη και το Ρόμπερτ Ουΐλιαμς (ο οποίος έφυγε από τη ζωή) στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, 1977 με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ, που έφτασε στην πέμπτη θέση. Το απόγειο της επιτυχίας της ήταν η δεκαετία του 1970 και οι αρχές της δεκαετίας του 1980. Το τελευταίο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1997.

Το 1984 ωστόσο, βγήκε τον έρωτα της ζωής της στα μάτια του γιατρού Λευτέρη Νικόλιζα με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Άγγελο Νικόλιζα που εργάζεται ως σεφ και την τραγουδίστρια - Youtuber - παρουσιάστρια Εβελίνα Νικόλιζα.

Μπορεί την Εβελίνα να την γνωρίζουμε πολύ καλά και να έχει σημειώσει επιτυχίες στο χώρο, όπως η συνεργασία της στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται της Ναταλίας Γερμανού αλλά και η συμμετοχή της στο J2US (δείτε με ποιον ήταν ταίρι), ωστόσο, τον αδερφό της τον βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια.

«Ο γιος μου λείπει στην Ελβετία εδώ και πολλά χρόνια. Είναι σεφ εκεί και μου έχει λείψει πάρα πολύ. Μακάρι να γίνουν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα και να έρθει πίσω! Αυτό είναι το όνειρό μου, όπως και το όνειρο κάθε μάνας που είναι το παιδί της μακριά», είχε πει η Μπέσσυ Αργυράκη σε συνέντευξη της, αφού ο γιος της μένει στο εξωτερικό.

Ο Άγγελος Νικόλιζας θέλει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας παρά το πασίγνωστο όνομα της μητέρας του.

Μπέσσυ Αργυράκη γιος Άγγελος Νικόλιζας