Εξελίξεις μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή - Πόσες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή της

Νέα στοιχεία στο φως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξελίξεις μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή - Πόσες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή της

Κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Εύα Καϊλή, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Βελγίου. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να κατηγορείται για διαφθορά, ξεπλύμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μαζί με την ίδια συνελήφθη και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, όπως και ένας λομπίστας του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Από την άλλη, ο πατέρας της έχει αφεθεί ελεύθερος, τον οποίο προσήγαγαν για ανάκριση επειδή βρέθηκε με μία βαλίτσα με χρήματα ενώ ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Εξελίξεις με την σύλληψη της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα μάλιστα με την ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για την ύπαρξη ενός εξωχώριου λογαριασμού της Εύας Καϊλή, ο οποίος έχει υπόλοιπο το οποίο ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει εκεί έως πέντε ημέρες και έπειτα α εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Η Εύα Καϊλή θα χρειαστεί εκπροσώπηση από Βέλγο νομικό, όπως έχει γίνει γνωστό, καθώς κατηγορείται με βάση τη νομοθεσία της χώρας. Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη νομοθεσία του Βελγίου, οι κατηγορίες αυτές μπορούν να επισύρουν ποινές φυλάκισης από πέντε ως δέκα χρόνια.

Επίσης, πιθανότατα θα κληθεί να καταθέσει και η αδερφή της, Μανταλένα Καϊλή, η οποία είναι σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Δεν αποκλείεται, επίσης, να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον της 44χρονης πολιτικού, καθώς αυτό αποτελεί πάγια τακτικήτων αρχών του.