2005: Η αξέχαστη φωτογραφία της Εύας Καϊλή αγκαλιά με τον Σάκη Ρουβά και τον Ηλία Ψινάκη

Όταν ακόμη εργαζόταν ως δημοσιογράφος - παρουσιάστρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022 η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε επ' αυτοφώρω την Εύα Καϊλή ως ύποπτη, σε σχέση με έρευνα για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διεξήγε η αστυνομία. Η έρευνα συνδέεται με προσπάθειες άσκησης πίεσης υπέρ του Κατάρ.

Την ίδια μέρα διαγράφηκε από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Κατά τις εφόδους σε σπίτια άλλων υπόπτων, η αστυνομία βρήκε περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά. Βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με μετρητά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ποσό.

Oι αρχές αρχικά προσήγαγαν τον πατέρα της, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και να σκόπευε να διαφύγει, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Δικαστής των Βρυξελλών διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων από τα έξι άτομα που είχαν τεθεί υπό κράτηση μετά την επιχείρηση της αστυνομίας. Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, είναι και η Καϊλή στην οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες και διατάχθηκε η κράτησή της σε φυλακή μέχρι την απολογία της που θα κρίνει και την προφυλάκισή της.

Παράλληλα, στην Αθήνα, η «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τόσο της ίδιας και του συντρόφου της στην Ελλάδα, όσο και μελών της οικογένειάς της.

Η Καϊλή είχε επαινέσει το Κατάρ για την πρόοδο στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα παρά τις πολλές αντίθετες απόψεις, γεγονός που τώρα συσχετίζεται με την υπόθεση. Στις 10 Δεκεμβρίου, με απόφαση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες που είχε ως αντιπρόεδρος (δείτε επίσης που μένει η κόρη της τώρα που είναι φυλακή μαζί με το σύντροφό της).

Βέβαια, η Εύα Καϊλή δεν ξεκίνησε ως πολιτικός, αλλά ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel (2004-2007), παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Την περίοδο 2012-2014 υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας και δημόσιων και εξωτερικών υποθέσεων σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Γνώρισε λοιπόν, πολλά πρόσωπα της showbiz, όπως για παράδειγμα ο Σάκης Ρουβάς και ο Ηλίας Ψινάκης, με τους οποίους είχε ποζάρει αγκαλιά το 2005 στην παρουσίαση του cd "Σε έχω ερωτευτεί".

Η φωτογραφία Καϊλή - Ρουβά - Ψινάκη

Εύα Καϊλή Σάκης Ρουβάς Ηλίας Ψινάκης