«Ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας» - Η πρώτη αντίδραση του Κούγια μετά το θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Υπερασπίζεται τον αστυνομικό, που προκάλεσε το συμβάν

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Θλίψη και παράλληλα τεράστια οργή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μέσα από τον πυροβολισμό αστυνομικού σε ανήλικο ρομά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ πως ξεκίνησαν όλα).

Ο λαός τόσο στην περιοχή, που συνέβη το ατύχημα όσο και στην Αθήνα είναι εξαγριωμένος, καθώς τις πρώτες ημέρες τα επεισόδια δεν είχαν σταματημό (δείτε εδώ τη φωτιά, που έβαλαν σε λεωφορείο).

Ο ανήλικος παρέμεινε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο δίνοντας μάχη για τη ζωή του, ωστόσο το πρωί της Τρίτης 13/12 έγινε γνωστό, πως δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν.

Στη συνέχεια και λίγο μετά την ανακοίνωση θανάτου, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε μία ανακοίνωση, θυμίζοντας στο σημείο αυτό, πως έχει αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη αστυνομικού.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον θάνατο του 16χρονου ρομά από πυροβολισμό

«Δυστυχώς ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας, όπως και τις προσευχές όλων όσων είχαν πληροφορηθεί το τραγικό συμβάν, ανεξαρτήτως ευθυνών του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να τον πάρει κοντά του. Εύχομαι στην οικογένειά του να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ειδικά στη μητέρα του παιδιού του να έχει το κουράγιο και τα μέσα να το μεγαλώσει σωστά και να το κάνει έναν χρήσιμο άνθρωπο στην κοινωνία», έγραψε ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη - 16χρονος
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ