Madwalk 2022: Την κοιτούσαν όλοι με το στόμα ανοιχτό - Πέταξε το πανωφόρι της στο πάτωμα η Ελεονώρα Μελέτη και ανατρίχιασε με το μήνυμα της

Την χειροκροτούσαν ασταμάτητα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Madwalk 2022: Την κοιτούσαν όλοι με το στόμα ανοιχτό - Πέταξε το πανωφόρι της στο πάτωμα η Ελεονώρα Μελέτη και ανατρίχιασε με το μήνυμα της

Το φετινό Madwalk έχει ήδη ξεκινήσει, στην σκηνή ανέβηκε πρώτα η Μαριέττα Χρουσαλά για να καλωσορίσει το κοινό της (δείτε εδώ τα πρώτα της λόγια) και στην συνέχεια η Μαρία Μπεκατώρου τραγούδησε για πρώτη φορά μετά το Just The 2 of Us, με την Έλενα Χριστοπούλου να κάνει πασαρέλα μπροστά της.

Έπειτα, ακολούθησε η εμφάνιση της Δανάης Λιβιεράτου, που είναι η κόρη του Λάμπη Λιβιεράτου και της Εύης Αδάμ, η οποία τραγούδησε ένα ξένο τραγούδι, ντυμένη με ένα μίνι "καυτό" φόρεμα, γεμάτο στρας και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Τα συγκινητικά λόγια της Ελεονώρας Μελέτη για την βία κατά των γυναικών στο Madwalk 2022

Λίγο αργότερα, ανέβηκε στη σκηνή και η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία αντίθετα με το ευχάριστο κλίμα της βραδιάς, θέλησε να μιλήσει για κάτι πολύ σημαντικό και να περάσει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στο κοινό. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την βία κατά των γυναικών, τους βιασμούς και της παρενοχλήσεις, που είναι ένα ζήτημα που "βασανίζει" την ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και τα λόγια της συγκίνησαν όλους τους καλεσμένους, οι οποίοι την παρακολουθούσαν με απόλυτη προσοχή.

«Καλησπέρα σας. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε μία τόσο σημαντική στιγμή για το Madwalk. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η ΔΕΗ με θέμα την σύνδεση της έμφυλης βίας με το ντύσιμο, μία γυναίκα στις μέρες μας αν είναι ντυμένη όπως εγώ αυτή τη στιγμή πιθανότατα να πηγαίνει γυρεύοντας για παρενόχληση. Το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ντύσιμο μίας γυναίκας ή ενός κοριτσιού, δικαιολογεί κάποιας μορφής παρενοχλητική συμπεριφορά. Το 38% πιστεύει ότι γυναίκες και κορίτσια πρέπει να προσέχουν το ντύσιμό τους για να μην προκαλέσουν σεξουαλική παρενόχληση. Το 21% συμφωνεί με την διαπίστωση ότι μία γυναίκα ή ένα κορίτσι όταν φοράει εφαρμοστά ρούχα ή κοντή φούστα, είναι υπεύθυνο εάν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση», είπε αρχικά και αφού έβγαλε και πέταξε κάτω το πανωφόρι της πρόσθεσε:

«Κάθε γυναίκα πρέπει να ντύνεται όπως επιθυμεί χωρίς το ντύσιμό της να θεωρείται ότι δίνει το δικαίωμα οποιαδήποτε μορφής παρενόχλησης η βίας σωματικής λεκτικής ψυχολογικής», με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να την χειροκροτούν ασταμάτητα.