«Αντίο» - Πένθος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η συγκινητική ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDP Photos
NDP Photos

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή ο Πελέ, προκαλώντας παγκόσμιο θρήνο (δείτε εδώ το σπαρακτικό αντίο της κόρης του). Ο θρύλος του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια μάχη έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την είδηση αυτή εξέδωσαν και το ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία του θανάτου του: «Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου».

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

Έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Πελέ, επικράτησε χαμός στα social media, όπως ήταν αναμενόμενο, με πάρα πολλούς να τον αποχαιρετούν μέσα από αναρτήσεις τους. Ανάμεσά τους φυσικά ήταν και ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ οι οποίοι δημοσίευσαν φωτογραφίες μαζί του (δείτε εδώ τις αναρτήσεις τους).

Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πελέ

Να τον αποχαιρετήσει δημόσια όμως θέλησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε το δικό του «αντίο» στον θρύλο του ποδοσφαίρου μέσα από μια ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς του Πελέ μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ στον τελικό με την Ιταλία το 1970 στο Μεξικό.

«Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αντίο Πελέ» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του.