Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία - Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Πελέ

Παγκόσμια θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Pelé
Instagram / Pelé

Την απώλεια του Πελέ, ενός σπουδαίου θρύλου του ποδοσφαίρου θρηνεί ολόκληρος ο πλανήτης, όπου χθες 29/12 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Ο Πελέ εδώ και χρόνια μάχη έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα (δείτε εδώ το σπαρακτικό "αντίο" της κόρης του).

Το νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την είδηση αυτή εξέδωσαν και το ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία του θανάτου του: «Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου».

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

Έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram, ωστόσο δεν τα κατάφερε (δείτε εδώ το "αντίο" του Μέσι, του Νευμάρ και του Ρονάλντο).

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Πελέ
Instagram / Pelé

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Πελέ

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος, ενώ η κηδεία του θα λάβει χώρα την Τρίτη (03/01). Μάλιστα, η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο Πελέ, ενημέρωσε επίσημα πως ο «αποχαιρετισμός» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (02/01), στο γήπεδό της «Vila Belmiro» έσω λαϊκού προσκυνήματος.

Επιπλέον, το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει από τις 10:00, το πρωί της Δευτέρας, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Η κηδεία του Πελέ θα γίνει μόνο με την παρουσία μελών της οικογένειας του. Η σορός του θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο.

TAGS