Ο Πελέ έφυγε από την ζωή στα 82 του αλλά η μητέρα του ζει ακόμα - Αυτή είναι η ηλικία της

Ποια η κατάσταση υγείας της μετά τον θάνατο του γιου της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Pelé
Instagram / Pelé

Σε ηλικία 82 ετών και μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο έφυγε από την ζωή ο Πελέ, την Πέμπτη (29/12) στο κρεβάτι του Νοσοκομείου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρο τον πλανήτη και ειδικότερα τον αθλητισμό κόσμο (δείτε εδώ το σπαρακτικό αντίο της κόρης του).

Το νοσοκομείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την είδηση αυτή εξέδωσαν και το ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία του θανάτου του: «Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου».

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος, ενώ η κηδεία του θα λάβει χώρα την Τρίτη (03/01). Μάλιστα, η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο Πελέ, ενημέρωσε επίσημα πως ο «αποχαιρετισμός» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (02/01), στο γήπεδό της «Vila Belmiro» έσω λαϊκού προσκυνήματος.

Επιπλέον, το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει από τις 10:00, το πρωί της Δευτέρας, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Η κηδεία του Πελέ θα γίνει μόνο με την παρουσία μελών της οικογένειας του. Η σορός του θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο (δείτε εδώ το συγκινητικό βίντεο με τις εγγονές του στο νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει).

Πόσο χρονών είναι η μητέρα του Πελέ

Παρόλο, μάλιστα, που ο Πελέ πέθανε, αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι πως η μητέρα του, Σελέστε ζει ακόμα και μάλιστα είναι 100 χρόνων. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, λίγες μέρες μπει εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στις 20/11, είχε προχωρήσει σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, με αφορμή τα γενέθλια της μητέρας του.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ντόνα Σελέστ. Από μικρή ηλικία, με έμαθε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. Έχω πολλούς περισσότερους από 100 λόγους για να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της. Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτή την ημέρα. Σε ευχαριστώ για κάθε μέρα που πέρασα στο πλευρό σου μαμά» είχε γράψει χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Πελέ.

Η μητέρα του δεν βρίσκεται, όμως, σε καλή κατάσταση, ενώ συνοδεύεται από έναν μόνιμο φροντιστή που τη βοηθάει να τρώει και να κάνει μπάνιο. Μάλιστα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

TAGS