«Όταν έφτανε στον διάδρομο για να καταθέσει...» - Η αποκάλυψη του Μπουρδούμη για την Δροσάκη στην δίκη Φιλιππίδη

Θα παρευρεθούν στην απολογία του;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όταν έφτανε στον διάδρομο για να καταθέσει...» - Η αποκάλυψη του Μπουρδούμη για την Δροσάκη στην δίκη Φιλιππίδη

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής 6/1 ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε φυσικά για το κίνημα #metoo, το πώς βίωσαν όλο το κομμάτι με τις καταγγελίες με τη Λένα Δροσάκη, αλλά και την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη που έρχεται τη Δευτέρα 9/1, ο οποίος μάλιστα γιόρτασε τα γενέθλια του πριν μερικές μέρες (δείτε εδώ πώς και με ποιους).

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικές μέρες η Λένα Δροσάκη κατέθεσε έχοντας ως μάρτυρες υπεράσπισής της την Κάτια Δανδουλάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) και την Εβελίνα Παπούλια. Η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα και περιέγραψε όσα βίωσε από το 2007 και μετά όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο (διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεσή της).

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Μπουρδούμη για την Λένα Δροσάκη και την δίκη Φιλιππίδη

«Χρειάστηκε να είμαι δίπλα στη Λένα Δροσάκη και να τη στηρίξω σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η Λένα δεν είχε όλη αυτή την εμπειρία που είχα εγώ, όπως και άλλοι άνθρωποι που παρακολουθούν τη δίκη, να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Ήταν μάρτυρας και ο μάρτυρας απαγορεύεται να παρακολουθήσει τη δίκη για την οποία θα καταθέσει. Όποτε, ό,τι και να σου μεταφέρουν ως κλίμα, ως σχόλιο, δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Η κατάθεσή της ήταν συγκλονιστική ούτως ή άλλως, όπως και οι άλλες καταθέσεις. Συναισθηματικά ήταν φορτισμένη, και όταν έφτανε σε αυτόν τον διάδρομο για να καταθέσει ήταν σαν να έμπαινε σε ένα «λουσμένο φως», όπως είπε η ίδια, σαν να έφευγε από το σκοτάδι και να πήγαινε στο φως, στην αρχή της κατάθεσης», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Σχετικά με το αν θα παραβρεθούν στην απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξήγησε: «Από την στιγμή που δεν είναι κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει. Θα είμαστε παρόντες. Έχει τελειώσει η κατάθεσή της και μπορεί να παρακολουθήσει. Σαφώς και περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει ο Φιλιππίδης, είναι η πιο σημαντική κατάθεση γιατί οδηγείται η δίκη στο τέλος. Εμείς ακούμε τους δικηγόρους, και άλλο αυτό που ακούγεται και μεταφέρεται, άλλο αυτό που συμβαίνει μέσα στη δίκη».