Δίκη Φιλιππίδη: Οι λόγοι που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Οι 3 διαφορετικές εκδοχές που έδωσε η καταγγέλλουσα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στις 19/01 συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τις αγορεύσεις δικηγόρων, με την εισαγγελέα να έχει προτείνει αθωότητα για βιασμό και ενοχή για 2 απόπειρες βιασμού (διαβάστε εδώ την απολογία του ηθοποιού). Για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε o γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης.

Την ίδια στιγμή, φυσικά μαίνεται και η «μάχη» των εντυπώσεων γύρω από τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την πλευρά των γυναικών που τον κατήγγειλαν να προσπαθούν να πείσουν για την ενοχή του ηθοποιού, ενώ η πλευρά Φιλιππίδη να προσπαθεί να πείσει για την αθωότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να κηρυχτεί ο ηθοποιός αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται και ένοχος για τις απόπειρες βιασμού (δείτε εδώ το συμβάν που σημειώθηκε μέσα στις αίθουσες με Φιλιππίδη - Παπαχαραλάμπους).

Ο λόγος που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.