Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Οι λόγοι που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Οι 3 διαφορετικές εκδοχές που έδωσε η καταγγέλλουσα

Δίκη Φιλιππίδη: Οι λόγοι που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»
NDP Photos
News 15.01.2023 08:16
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στις 19/01 συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τις αγορεύσεις δικηγόρων, με την εισαγγελέα να έχει προτείνει αθωότητα για βιασμό και ενοχή για 2 απόπειρες βιασμού (διαβάστε εδώ την απολογία του ηθοποιού). Για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε o γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης.

Την ίδια στιγμή, φυσικά μαίνεται και η «μάχη» των εντυπώσεων γύρω από τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την πλευρά των γυναικών που τον κατήγγειλαν να προσπαθούν να πείσουν για την ενοχή του ηθοποιού, ενώ η πλευρά Φιλιππίδη να προσπαθεί να πείσει για την αθωότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να κηρυχτεί ο ηθοποιός αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται και ένοχος για τις απόπειρες βιασμού (δείτε εδώ το συμβάν που σημειώθηκε μέσα στις αίθουσες με Φιλιππίδη - Παπαχαραλάμπους).

Ο λόγος που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«ΈΝΟΧΟΣ για...»: Η ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δέχθηκα επιθέσεις ότι υπερασπίζομαι ένα βιαστή» - Σοκάρει ο δικηγόρος του Φιλιππίδη μετά την πρόταση της εισαγγελέος

Share