«Μπορεί να είμαι χωρίς φράγκο αλλά...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Λαμπάτου μετά την απόφαση στη δικαστική διαμάχη με τον Σεφερλή 

«Αισθάνομαι αδικημένος γιατί ένας άνθρωπος καταδικάζεται επειδή λέει την αλήθεια»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μπορεί να είμαι χωρίς φράγκο αλλά...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Λαμπάτου μετά την απόφαση στη δικαστική διαμάχη με τον Σεφερλή 

Στην κάμερα της εκπομπής Γεια Σου μίλησε το πρωί της Κυριακής 15/1 ο Γιώργος Λαμπάτος, λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του στη δίκη με τον Μάρκο Σεφερλή, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβάλει χρήματα κάθε φορά που θα αναφέρεται στον ηθοποιό.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Λαμπάτου μετά την απόφαση στη δικαστική διαμάχη με τον Σεφερλή

«Δεν καταφέραμε να πάρουμε αναβολή για ένα πρόβλημα που υπήρχε από τον δικηγόρο μου. Για δεύτερη φορά ερήμην δικάζομαι. Αισθάνομαι αδικημένος γιατί ένας άνθρωπος καταδικάζεται επειδή λέει την αλήθεια. Δεν το μετάνιωσα απλώς είμαι στεναχωρημένος γιατί τα χρήματα είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν. Είναι πάρα πολλά, θα το υποστώ. Μπορεί να είμαι χωρίς φράγκο αλλά αισθάνομαι περήφανος που μίλησα» είπε.

Σχολιάζοντας τη δίκη Φιλιππίδη είπε «μπράβο» στις καταγγέλλουσες (διαβάστε εδώ την πρόταση της εισαγγελέως) και χαρακτήρισε «απολογία του τίποτα» την απολογία του ηθοποιού (διαβάστε την εδώ).

Το ιστορικό της δικαστικής τους διαμάχης

Ο Γιώργος Λαμπάτος είχε καταγγείλει τον Μάρκο Σεφερλή για ψυχολογική και σωματική βία και συγκεκριμένα, ότι δέχτηκε σκηνικά κακοποίησης πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει στην ON Τime και την Σάσα Σταμάτη και μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μάρκος Σεφερλής μου έριχνε 15 σφαλιάρες κάθε βράδυ και οι σφαλιάρες αυτές ήταν αληθινές».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση που εκδικάστηκε πριν από καιρό στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με τον Γιώργο Λαμπάτο να μην παρευρίσκεται, καθώς -όπως είπε- ποτέ δεν έλαβε την κλήση, υπόθεση που σήμερα βγήκε τελικά η απόφαση και η δίκη ήταν υπέρ του Μάρκου Σεφερλή.

Για την ακρίβεια, δεν περίμενε ποτέ πως ένα παράπονο που εξέφρασε δημόσια θα ενοχλούσε τόσο τον πρώην συνεργάτη του, ενώ δηλώνει ότι δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει τον Μάρκο Σεφερλή, αφού το εισόδημα του δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ ετησίως. «Καταδικάστηκα ερήμην σε ένα δικαστήριο για το οποίο εγώ δεν έλαβα ποτέ καμία κλήτευση, γιατί η κλήση είχε πάει σε μια παλιά διεύθυνση κατοικίας μου.

«Καταδικάστηκα ερήμην σε ένα δικαστήριο για το οποίο εγώ δεν έλαβα ποτέ καμία κλήτευση, γιατί η κλήση είχε πάει σε μια παλιά διεύθυνση κατοικίας μου.

Μάρκος Σεφερλής Γιώργος Λαμπάτος

Εγώ έμαθα πως είχα καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση στον αέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής, όπου έδινα εκείνη την ώρα συνέντευξη. Για τη συνέντευξη αυτή μάλιστα έλαβα και δεύτερη μήνυση, η οποία θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Την κλήση αυτή την έλαβα στην καινούργια μου διεύθυνση και θα παρευρεθώ κανονικά, ώστε να πω κι εγώ τη δική μου αλήθεια, μιας και την πρώτη φορά δεν ήμουν εκεί να την εκφράσω», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά, είναι πως εξέφρασε απλώς ένα παράπονο από τη συνεργασία τους. «Εγώ ποτέ δεν έκανα κάποια μήνυση κατά του Μάρκου Σεφερλή, ούτε ζήτησα ποτέ την τιμωρία του. Εξέφρασα ένα παράπονο που είχα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας στην παράσταση που παίζαμε στο θέατρο Μίνωα. Γι' αυτό και δεν μπορώ να κατανοήσω την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Είμαι ένας άνθρωπος που αυτή την στιγμή προσπαθώ να επιβιώσω με τη βοήθεια των επιδομάτων του κράτους, με αποτέλεσμα να τα βγάζω δύσκολα πέρα», αναφέρει. Ενώ, συμπληρώνει: «Το εισόδημα μου δεν ξεπερνά τα 3 χιλ. ευρώ τον χρόνο, γι' αυτό και το κατασχετήριο που έλαβα χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα, έσκασε σαν "κεραυνός" στο κεφάλι μου.

Δυστυχώς έχω έρθει σε μια δύσκολη κατάσταση την ώρα που προσπαθώ να ζήσω, να επιβιώσω με τα 534 ευρώ του κράτους, τα οποία θα σταματήσω να τα παίρνω από τον επόμενο μήνα, όταν το ενοίκιο μου ανέρχεται στα 150 ευρώ. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ από την ιστορία αυτή και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Το σίγουρο είναι πως θα ψάξω να βρω τον Μάρκο να μιλήσουμε και να του εξηγήσω».