Κηδεία Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο πραγματικός λόγος που δεν παραβρέθηκε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ στην τελετή του νονού του

Όλα όσα αποκάλυψε το Πρωινό

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
NDPPHOTO / NDP PHOTO
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Για τη κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως και οι επίσημοι προσκεκλημένοι καθώς η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12:00, μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00, παρά τις χιλιάδες κόσμου που περίμεναν να προσκυνήσουν (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος πήγαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο λόγος που δεν παραβρέθηκε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι δεν ήρθε στη χώρα μας ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Στο «Πρωινό» το πρωί της Δευτέρας (16/1), ο Χρήστος Ζαμπούνης αποκάλυψε τον λόγο. Όπως είπε: «Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε: «Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας».