Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Και ποια είσαι εσύ κυρά μου; Τι είσαι εσύ;» - Η "επίθεση" του Αλέξη Κούγια στην Στεφανίδου μπροστά στις κάμερες

Η απάντηση του στις δηλώσεις της παρουσιάστριας

«Και ποια είσαι εσύ κυρά μου; Τι είσαι εσύ;» - Η
News 18.01.2023 12:13
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό μίλησε ο Αλέξης Κούγιας το πρωί της Τετάρτης 18/1, με αφορμή την υπόθεση της αθώωσης της Έλενας Πολυχρονοπούλου (διαβάστε εδώ περισσότερα), με τον ποινικολόγο μάλιστα να "επιτίθεται" στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Η παρουσιάστρια, να υπενθυμίσουμε, πως είχε πει μέσα από την εκπομπή της:

«Θέλω να κάνω μία μικρή επισήμανση, απευθυνόμενη στα όσα είπε ο κύριος Κούγιας και όσα με αφορούν: θέλω να υποσχεθώ και στον κύριο Κούγια και στον κόσμο ότι μέχρι το τέλος της καριέρας μου όποιος άνθρωπος ζητήσει τη βοήθειά μου εκτός από φόνισσες, φόνισσες των παιδιών τους, βιαστές, παιδοβιαστές αλλά όποιος άνθρωπος είναι θύμα ή το παιδί του έχει πέσει θύμα επίθεσης ή τροχαίου και δεν έχει λεφτά και είναι άνθρωπος φτωχός, κατατρεγμένος και ζητήσει τη βοήθειά μου, θα είμαι εκεί να τον βοηθήσω με ό,τι μπορώ.

Και αν μου ζητηθεί να πάρω τηλέφωνο κάποιον φίλο μου δικηγόρο και να του πω: ξέρεις, αυτή η γυναίκα έχασε το παιδί της σε τροχαίο, είναι φτωχή, δεν έχει λεφτά να κινηθεί δικαστικώς, μπορείς να την υπερασπίσεις χωρίς χρήματα; Θα το κάνω. Όσο μπορώ θα το κάνω. Φόνισσες, βιαστές, παιδοβιαστές δεν υποστηρίζουμε και δεν τους βρίσκουμε και δικηγόρους.Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη με τα όσα ισχυρίζεται ο κύριος Κούγιας και να διαχωρίσω και τη θέση μου στο θέμα αυτό. Και μιλώ γενικώς, δεν μιλώ ειδικώς. Μιλώ γενικώς και ο νοών νοείτω» (δείτε εδώ το βίντεο).

Η "επίθεση" του Αλέξη Κούγια στην Τατιάνα Στεφανίδου

Ο ποινικολόγος, λοιπόν, απάντησε:

«Το δικαστήριο ήταν απόλυτο στην αθωωτική κρίση και το σημαντικό είναι ότι και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της γιατί δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να την εμπλέκει στην υπόθεση αυτή. Τώρα αρχίζει ένας αγώνας για την Έλενα Πολυχρονοπούλου ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το όνομά της και υπάρχει μία σκέψη γενικότερα για το τι θα κάνει με αυτούς που την έβαλαν στη φυλακή. Γιατί επιτέλους θα πρέπει να τελειώνει αυτή η διαδικασία της ανοσίας αυτών που χωρίς πολλή σκέψη καταστρέφουν ανθρώπους και τους βάζουν φυλακή. Γιατί πραγματικά αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Θέλω να δω τι θα γίνει με την κα Πολυχρονοπούλου, αν θα της ζητήσουν συγγνώμη αυτές οι κυρίες που έχουν κάνει λαϊκά δικαστήρια τις εκπομπές τους και γραφεία που στέλνουν δικηγόρους. Μάλιστα άκουσα την κα Στεφανίδου να λέει ότι “θα στέλνω βεβαίως δικηγόρους, όποιος μου ζητάει τη βοήθειά μου”. Και ποια είσαι εσύ κυρά μου; Τι είσαι εσύ; Ποια είσαι εσύ που γνωρίζεις ποιον πρέπει να βοηθήσεις; Ξέρεις νομικά;

Γνωρίζεις την προσωπικότητα αυτού που ζητά τη βοήθειά σου; Και ποια είσαι εσύ που θα επιλέγεις δικηγόρους; Δηλαδή ποιο είναι το αντάλλαγμα, όταν στέλνεις δικηγόρο; Το να έχεις την αποκλειστικότητα της υποθέσεως; Θέλω λοιπόν να καταλάβετε ότι τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Είδατε και την πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση Φιλιππίδη».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στο πειθαρχικό ο Αλέξης Κούγιας μετά από καταγγελία - Τι συνέβη

«Είμαι φτιαγμένος από...» - Η σοκαριστική αποκάλυψη του Κούγια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Share