«Πήρα σβάρνα μια κυρία, ανοιξε η τσάντα της και...» - Το άγνωστο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά

Έτσι γνώρισε την Μέριλ Στριπ!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Πήρα σβάρνα μια κυρία, ανοιξε η τσάντα της και...» - Το άγνωστο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά

Μετά την αποκάλυψη του Φώτη Σεργουλόπουλου για την ερωτική του επαφή με γνωστή ηθοποιό, ο παρουσιαστής προχώρησε στην κανονική ροή της εκπομπής του, Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν, την Παρασκευή 20/1, με την Τζένη Μελιτά και στο στούντιο της ΕΡΤ μπήκε ο Νίκος Ψαρράς, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει και στην δίκη της Ζέτας Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη.

Ο ηθοποιός που αυτό το διάστημα παίζει στο «Βραχιόλι της Φωτιάς», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα της πορείας του και τις συγκυρίες που τον βοήθησαν να μπει στον χώρο της υποκριτικής, ενώ έπειτα αποκάλυψε και ένα άγνωστο σκηνικό με πασίγνωστη ηθοποιό του εξωτερικού.

Το άγνωστο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά

«Κατέβηκα στη Θεσσαλονίκη και τελείωσα το Κρατικό Θέατρο. Όταν τελείωσα τη σχολή, κατέβηκα στην Αθήνα. Πήγα στο γραφείο του Μανουσάκη, του Κουτσομύτη, του Κοκκινόπουλου. Με ένα βιογραφικό με ρόλους που είχα παίξει στη σχολή, γιατί δεν είχα τι άλλο να δηλώσω. Θράσος», είπε αρχικά.

Και περιέγραψε γελώντας: «Έκλεισα αμέσως τις πρώτες μου δουλειές, ένα επεισόδιο στο Ταύρος με Τοξότη που έκανε τότε ο Μανούσος. Ο Κουτσομύτης γέλασε όταν με είδε, γιατί είχα πάει με ένα κοστουμάκι εγώ και γραβάτα. Μου λέει: τι ντύθηκες έτσι ρε; Ήρθες για γύρισμα; Του λέω: όχι, είναι τα καλά μου, έβαλα τα καλά μου και ήρθα».

«Χάρη σε εκείνο το κοστουμάκι όμως έκλεισα την Πρόβα Νυφικού», τόνισε έπειτα και πρόσθεσε: «Τότε υπήρχε το εξής κοινό μυστικό, που έχει αρχίσει τώρα τελευταία να ξαναγίνεται: θέλεις να κάνεις ωραίους ρόλους στο θέατρο; Κάνε ένα ωραίο σήριαλ. Το να είσαι, ας πούμε, στην Πρόβα Νυφικού του Κουτσομύτη ήταν ένα πολύ μεγάλο διαβατήριο. Μετά περάσαμε σε άλλες φάσεις. Υπήρχαν νέοι συνάδελφοι που δεν ήθελαν να κάνουν τηλεόραση».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πήγα για έναν χρόνο να ξανασπουδάσω στη Νέα Υόρκη, ήμουν σε τρεις σχολές και πριν επιστρέψω πίσω με έστειλαν σε μια οντισιόν. Ένας ατζέντης ο οποίος ήθελε exotic actors και τον έκλεισα τον ρόλο! Έψαχναν για έναν Ιταλό και όλα αυτά έγιναν πριν από την πτώση των Διδύμων Πύργων».

Και έκλεισε την συζήτηση λέγοντας: «Την πρώτη χρονιά που ήμουν στη σχολή είχα δασκάλα την Ούτα Χάγκεν, η οποία και έγινε 80 ετών εκείνη την χρονιά. Έκανε μία πολύ μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση ενώ έπαιζε στο «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» και πήγαμε όλοι μαζί από το μάθημα να την παρακολουθήσουμε. Στο διάλειμμα που ήμουν με τους συμμαθητές μου και έτσι όπως χτύπησε το δεύτερο κουδούνι, γύριζα και πήρα σβάρνα μια κυρία. Άνοιξε η τσάντα της, έπεσαν όλα, της λέω «συγγνώμη, να σας βοηθήσω» και ήταν η Μέριλ Στρίπ».