Πολύ δύσκολο βράδυ για Ιωάννα Τούνη και Μαίρη Συνατσάκη - Τι συνέβη στο σπίτι με τα νεογέννητά τους

Πολλά τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πολύ δύσκολο βράδυ για Ιωάννα Τούνη και Μαίρη Συνατσάκη - Τι συνέβη στο σπίτι με τα νεογέννητά τους

Πολύ δύσκολη και γεμάτη προβλήματα και ταλαιπωρίες είναι η σημερινή 26/1 για όλους εξαιτίας της έντονης έντονης βροχόπτωσης που δεν λέει να σταματήσει από το πρωί σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με τα μηνύματα του 112 έχουν ξεκινήσει να στέλνονται από πολύ νωρίς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μάλιστα πολλές γειτονιές της Αττικής να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τόσο η Ιωάννα Τούνη με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου όσο και η Μαίρη Συνατσάκη με τον Ίαν Στρατή οι οποίοι πέρασαν αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι με τα νεογέννητα μωρά τους.

Χωρίς ρεύμα Τούνη & Συνατσάκη

Αρχικά, η instagrammer ανέφερε με ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram από το σαλόνι του σπιτιού με τον αγαπημένο της να φωτίζει με φακό, πως έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όσο ο γιος τους κοιμάται δίπλα τους (δείτε εδώ ένα βίντεο μαμά και γιου). Ωστόσο, αποφάσισε να ανάψει το τζάκι δίνοντας μια νότα ρομαντισμού σε αυτή τη δύσκολη νύχτα.

Από την άλλη, η Μαίρη Συνατσάκη από την άλλη αρκετά πιο ανήσυχη, καθώς στην κατάψυξη έχει αποθηκεύσει αρκετό από το γάλα για την κόρη της, το οποίο θα αρχίσει να ξεπαγώνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (δείτε εδώ τι συνέβη με την παρουσιάστρια και τη μικρή στο γραφείο).

«Δεν είναι από ρομαντισμό, είναι που δεν έχουμε ηλεκτρισμό», έγραψε στην πρώτη ανάρτηση και έπειτα ανέφερε: «Πόσες ώρες αντέχει η κατάψυξη χωρίς ρεύμα; Αν υποψιαστώ ότι θα ξεπαγώσουν τα γάλατά μου, θα κάνω σε όλους μήνυση. Περιμένω να περάσει το πρώτο δίμηνο για να της δώσω μπιμπερό αλλά κάνω κάβα».

Χωρίς ρεύμα Συνατσάκη 

Χωρίς ρεύμα Τούνη & Συνατσάκη 

Αναλυτικά οι οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

  • Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
  • Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.
  • Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.
  • Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
  • Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.
  • Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.