«Πρέπει να μπει μία τάξη! Δεν γίνεται εμείς...» - Η απάντηση του Κρομμύδα στην Δανδουλάκη για τις απεργίες

« Η σπουδή ενός ηθοποιού δεν σταματάει στη δραματική σχολή, κάνει σεμινάρια»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Πρέπει να μπει μία τάξη! Δεν γίνεται εμείς...» - Η απάντηση του Κρομμύδα στην Δανδουλάκη για τις απεργίες

Μέσα από την εκπομπή Γειά σου ο Κώστας Κρομμύδας απάντησε στην Κάτια Δανδουλάκη και στις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις απεργίες των ηθοποιών για τα επαγγελματικά τους δικαιώματαμε αφορμή την υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών μετά το ψήφισμα του προεδρικού διατάγματος που τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου.

«Στο πόδι δεν λύνονται αυτά τα θέματα. Χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση, ότι δεν διαφωνεί κανείς με τον στόχο. Βρέθηκε να γίνει μια απεργία επειδή συμφωνούμε όλοι; Βρέθηκε η στιγμή αυτή όταν το θέατρο πεθαίνει δύο χρόνια, όταν παίζουμε και έχουμε κηδέψει τη μητέρα μας, ποιος λόγος να κλείσω ένα θέατρο που είναι ναός; Να απεργήσω επειδή συμφωνώ;

Δεν έχει στόχο η απεργία. Έκλεισαν τα θέατρα για να μην τους πουν ότι συναδελφικά δεν είναι όλοι μαζί, εγώ από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Είμαι υπέρ να μην χάνει ποτέ ο ηθοποιός τα δικαιώματά του. Το θέατρο δεν είναι για βγαίνουμε στην σκηνή για να κάνουμε κήρυγμα. Η στάση μας είναι πολιτική και όχι κομματική και όχι δύο μήνες πριν από τις εκλογές», ήταν μεταξύ άλλων οι δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη - δείτε το βίντεο - ενώ σχετική ανάρτηση έκανε η Ελένη Ράντου.

Η απάντηση του Κρομμύδα στις δηλώσεις της Δανδουλάκη

«Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο επέλεξε να μην συμμετάσχει στην απεργία. Πολλά από τα δικαιώματα που έχουμε οι σημερινοί ηθοποιοί, έχουν κερδηθεί από απεργίες. Σαφώς και πρέπει να κλείσουν τα θέατρα, πώς αλλιώς θα γίνει; Σέβομαι την απόφαση κάθε επαγγελματία αλλά ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται. Πρέπει να μπει μία τάξη. Δεν γίνεται εμείς οι καλλιτέχνες να είμαστε σε ένα θολό πεδίο και να γίνουμε με απολυτήριο Λυκείου. Η σπουδή ενός ηθοποιού δεν σταματάει στη δραματική σχολή, κάνει σεμινάρια. Εάν βάλει ο πρωθυπουργός μία τάξη, να ισχύει από εδώ και πέρα»., ανέφερε έπειτα από ερώτηση που του έγινε στην εκπομπή.