«Μην στέκεστε στο κουτσομπολιό, ενδιαφερθείτε για...» - Ενοχλημένη η Ελένη Ράντου με τις ερωτήσεις των ρεπόρτερ

Η πρώτη αντίδραση στην κάμερα για την απεργία των ηθοποιών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μην στέκεστε στο κουτσομπολιό, ενδιαφερθείτε για...» - Ενοχλημένη η Ελένη Ράντου με τις ερωτήσεις των ρεπόρτερ

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνίστριες την Ελένη Ράντου και την Κάτια Δανδουλάκη, με αφορμή την απόφασή τους να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση όπως οι άλλοι ηθοποιοί.

Συγκεκριμένα, πολλοί ηθοποιοί κατέβηκαν σε απεργία με αφορμή την υποβάθμιση των πτυχίων τους μετά το ψήφισμα του προεδρικού διατάγματος που τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 2/2 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ηθοποιών στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Ωστόσο, η Ελένη Ράντου δεν συμμετείχε στην απεργία μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους της, ούτε έδωσε το παρών στη χθεσινή συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα ενώ αποφάσισε να ανοίξει κανονικά το θέατρό της. Η κίνησή της αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να απαντήσει μέσα από μια ανάρτηση, προκειμένου να καταστήσει σαφές πως είναι ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών, ωστόσο, διαφωνεί με τον τρόπο που αυτοί αντιδρούν (δείτε την εδώ).

Μάλιστα, πριν μερικές ώρες, η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» συνάντησε την ηθοποιό έξω από το θέατρο Διάνα, με τους δημοσιογράφους να τη ρωτούν γιατί δεν απέργησε (δείτε εδώ και την απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη).

Οι δηλώσεις της Ελένης Ράντου για την απεργία των ηθοποιών

«Μην στέκεστε στο κουτσομπολιό, ενδιαφερθείτε για το ζήτημα των ηθοποιών που έχουν τα χίλια δίκια. Είμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών» απάντησε η Ελένη Ράντου.

Η αιχμηρή ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για Δανδουλάκη & Ράντου

«Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κάτια Δανδουλάκη που κράτησε ανοιχτό το θέατρο της, την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών (αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε πολίτη να μην συμφωνεί με απόφαση των οργάνων) ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει όλους ότι μόνο μέλημα έχουμε την εργαλειοποίηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές!

Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της. Δεν το φέραμε εμείς! Εξάλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό λέει πολλά. Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο και να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πως φοβούνται να της πουν το αυτονόητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το κάνεις!

Όσο για την αγαπητή και αξιόλογη Ελένη Ράντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θέατρο της παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ…».