Δίκη Φιλιππίδη: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Σήμερα 8/2 η απόφαση για τον κατηγορούμενο ηθοποιό

Κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP
NDP

Πολύ σημαντική και κρίσιμη είναι η σημερινή 8/2 μέρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς στις 2 το μεσημέρι θα κριθεί από το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες είναι αθώος ή ένοχος.

Σήμερα η απόφαση για την δίκη Φιλιππίδη

Η πρόταση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 28 Μαρτίου 2022 είδαμε για πρώτη φορά τον Πέτρο Φιλιππίδη να περνά την είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να καθίσει στο ειδώλιο, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Το παρών στη δίκη είχαν δώσει η σύζυγός του, Ελπίζα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έως και τώρα είναι στο πλευρό του, κάνοντας ελάχιστες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι καλά στην υγεία του. Παρακαλώ πολύ σεβαστείτε ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάμε έναν αγώνα. Θα σας παρακαλούσα να μην έρχεστε εδώ γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι πάντα δίπλα του. Ευχαριστώ», είχε αναφέρει η σύζυγός του (δείτε εδώ την φωτογραφία που κρατιούνται χέρι χέρι στην τελευταία δίκη).

Οι τρεις γυναίκες, από την αρχή της δίκης βρίσκονταν στις δικαστικές αίθουσες, ενώ μέσα από τις καταθέσεις τους και τον δημόσιο λόγο τους, ζητούσαν δικαιοσύνη για όλες τις καταγγέλλουσες. Μάλιστα, το πιο καθηλωτικό τους στιγμιότυπο, ήταν όταν εμφανίστηκαν πιασμένες χέρι – χέρι έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κάτι που σχολιάστηκε έντονα στο διαδίκτυο ως μια εικόνα – δύναμης στο γυναικείο φύλο (δείτε την εδώ).