«Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει! Φυσικά και...» - Τα πρώτα λόγια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου μετά την δικαστική απόφαση για τον Φιλιππίδη 

Η αντίδρασή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει! Φυσικά και...» - Τα πρώτα λόγια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου μετά την δικαστική απόφαση για τον Φιλιππίδη 

Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό κρίθηκε χθες 8/2 ο Πέτρος Φιλιππίδης, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (δείτε εδώ τι είπαν οι δικηγόροι του αμέσως μετά το τέλος της δίκης).

Την ώρα που το δικαστήριο αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ΄ εξακολούθηση η πρώτη καταγγέλλουσα ξέσπασε σε κλάματα και βγήκε έξω από την αίθουσα και μετά από λίγο επέστρεψε.

Στην συνέχεια, όταν ο ηθοποιός καταδικάστηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού, τα δύο θύματα ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν. Στην αίθουσα βρίσκονταν και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Οι δύο πρώτες μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την απόφαση (δείτε εδώ την αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη).

Τα πρώτα λόγια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου μετά την δικαστική απόφαση για τον Φιλιππίδη

Μάλιστα, η εκπομπή “Super Κατερίνα” και η Μένια Κούκου συνάντησαν την Πηνελόπη Αναστοπούλου, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε στο πόδι και να με πιάνετε εξαπίνης. Δεν μου αρέσει. Για μένα είναι σημαντικό να προσέχω τις λέξεις για να είμαι δίκαιη με όλους. Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει. Φυσικά και θέλω τον χρόνο μου», ανέφερε η ηθοποιός.

Παράλληλα, ανέφερε τα εξής στην ραδιοφωνική της εκπομπή:

«Χθες ήταν μια πολύ μεγάλη ημέρα. Βγήκε η απόφαση στη δίκη Φιλιππίδη, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Αυτό που θέλω να πω εγώ σε σχέση με την απόφαση είναι ότι, αν νομίζει ο κόσμος εκεί έξω ότι υπάρχει χαρά για τις κακές στιγμές άλλων ανθρώπων, είναι λάθος.

Δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα. Στόχος πάντα για μένα, θα μιλήσω μόνο προσωπικά, ήταν ο παραδειγματισμός και να σταματήσει η κακοποιητική δράση συγκεκριμένων ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Θέλω να ανοίξω την αγκαλιά μου και να βάλω μέσα την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί νιώθω ότι αυτό το κορίτσι δεν δικαιώθηκε προσωπικά.

Αυτό έχω να πω για αρχή και θα συνεχίσω γιατί δεν ξεχνώ. Αυτό είναι το θέμα με μένα. Δεν ξεχνώ και μπορώ να γίνω πάρα πολύ σκληρή Κυρίως με όλους αυτούς τους ανθρώπους που, μέχρι να βγει αυτή η απόφαση, έριξαν πολύ λάσπη σε όλες μας λέγοντας ατάκες όπως «όταν θα αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, που θα τρέξουν να κρυφτούν όλες αυτές».