«Νιώθει χαρά που...» - Ποια η ψυχολογική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την δικαστική απόφαση

«Είναι μια απόφαση που όλοι είναι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ζωντανά το πρωί της Παρασκευής 10/2 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχολογική κατάσταση του ηθοποιού μετά την δικαστική απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει συγκεκριμένα ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μάλιστα,, όπως είπε ο δημοσιογράφος, Θάνος Βάγιος χθες 9/2 στην εκπομπή «Πρωινό», ο ηθοποιός υποδέχτηκε την απόφαση με ψυχραιμία. Φορούσε συνεχώς τη μάσκα του, ενώ όταν αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάποιοι από τους οικείους του, φώναξαν «μπράβο» (δείτε εδώ τα πρώτα του λόγια μετά το τέλος της δίκης).

Δείτε επίσης: «Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Ανασταστοπούλου για την απόφαση στην δίκη Φιλιππίδη

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο συνήγορός του, λοιπόν, αποκάλυψε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης νιώθει χαρά που αθωώθηκε για τον βιασμό και πως τελικά έλαμψε η αλήθεια, ωστόσο νιώθει ακόμη πολύ μεγάλο παράπονο για το γεγονός πως δεν κατάφερε να πείσει για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ο κ. Δημητρακόπουλος νωρίτερα μίλησε και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μια απόφαση που όλοι είναι ικανοποιημένοι. Δεν ειναι εύκολο πράγμα, πραγματικά. Οι δύο καταγγέλλουσες δικαιώθηκαν επειδή καταδικάστηκε για τις απόπειρες βιασμών, από την άλλη, η πλευρά Φιλιππίδη από την αθώωση για τον βιασμό. Ειναι ικανοποιημένος γιατί έφυγε το βαρύτερο αδίκημα, από την άλλη όμως παραμένει το στίγμα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα δώσει τον αγώνα για να δικαιωθεί πλήρως και να φύγε. Είμαστε αισιόδοξοι, έχεις μόνο δύο κατηγορίες και λιγότερους μάρτυρες, αλλά και υπαναχώρηση».

Για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε: «Ήταν συντριπτικά τα στοιχεία».