"Έσκασε" μόλις - Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταθέτει αγωγή στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Παρασκευής 10/2 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχολογική κατάσταση του ηθοποιού μετά την δικαστική απόφαση (δείτε εδώ τι αποκάλυψε).

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει συγκεκριμένα ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε μάλιστα και στη δήλωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, η οποία και προκάλεσε την αντίδραση του πελάτη του.

«Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δεν δικαιώθηκε. Παρ΄όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δε με ενδιαφέρει καθόλου», ήταν τα λόγια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου έξω από το θέατρο Νέος Ακάδημος (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταθέτει αγωγή στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Έτσι λοιπόν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε πως την Δευτέρα 13/2 ο Πέτρος Φιλιππίδης θα καταθέσει αγωγή εναντίον της συναδέλφου του.

«Αυτή η δήλωση αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή εκ μέρους της κα. Αναστασοπούλου της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες. Δηλαδή τέτοια έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη που ομόφωνα, με την σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη και εξακολουθεί και λέει τον Πέτρο Φιλιππίδη βιαστή κατ’ εξακολούθηση, δύο φορές, η κα. Αναστασοπούλου. Σας λέω, λοιπόν, ότι για αυτές τις δηλώσεις της κα. Αναστασοπούλου, η οικογένεια Φιλιππίδη είναι σε έξαλλη κατάσταση. Δηλαδή δεν σέβονται και δεν σέβεται η συγκεκριμένη ηθοποιός ότι ομόφωνα η ελληνική δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο για αυτές τις δύο κατηγορίες και τον ξαναλέει βιαστή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δώσει εντολή στο γραφείο μας να κατατεθεί τη Δευτέρα αγωγή. Διότι είναι παντελής έλλειψη σεβασμού, όχι του τεκμηρίου της αθωότητας, ομόφωνης απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του ηθοποιού.