«Πριν τον καταγγείλω...» - Η πρώτη δήλωση της δεύτερης καταγγέλλουσας μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Φιλιππίδη

«Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν φωτογραφία της γυμνής...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ένοχος τελικά κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή.

Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού).

Η γυναίκα μάλιστα, που είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε χθες 10/2 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Δημήτρη Δαμιανό. Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων πως νιώθει συγκινημένη για την ομόφωνη απόφαση της Δικαιοσύνης με την οποία κρίθηκε ένοχος για αυτή την πράξη ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης: Τριώροφη με εσωτερική πισίνα: Πωλήθηκε η πολυτελής μεζονέτα Φιλιππίδη και Νίνου στο Ψυχικό - Αυτό είναι το ποσό

Ωστόσο, αποκάλυψε πως αυτούς τους 11 μήνες που διήρκησε η δίκη μετάνιωσε πολλές φορές που κατήγγειλε τον ηθοποιό.

Η πρώτη δήλωση της δεύτερης καταγγέλλουσας μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Φιλιππίδη

«Είμαι η Σ.Μ. ή αλλιώς η δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Φιλιππίδη με την απόπειρα βιασμού το 2010 στο θέατρο Μουσούρη. Και αυτή θα παραμείνω. Δεν έχει σημασία, το όνομα, το πρόσωπο ή το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μου. Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.Όχι, δεν είμαι χαρούμενη που ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή. Όχι, δε ζητωκραυγάζω. Λυπάμαι κι εγώ που ένας ταλαντούχος άνθρωπος του θεάτρου είναι εγκληματίας.

Η απόφαση αυτή δεν κλείνει τις πληγές μου, θα συνεχίσω τη ζωή μου, όπως και πριν τον καταγγείλω. Όμως τώρα θα είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου ότι μίλησα και βοήθησα ώστε κανένα άλλο θύμα να μην υπάρξει από αυτόν τον άνθρωπο… Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν φωτογραφία της γυμνής κοιλιάς μου από όταν ήμουν 9 μηνών έγκυος για να υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν με έπιανε κρίση πανικού», είπε η δεύτερη καταγγέλλουσα.