Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μυστήριο με την επιγραφή στο μνήμα του λίγο πριν το τρισάγιο

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το Σάββατο 18/2 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ολόκληρη η οικογένειά του, μαζί με 250 προσκεκλημένους κατέφθασαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών για να τον τιμήσουν (δείτε εδώ την εγγονή του με σκυφτό το κεφάλι στο πλευρό του αδερφού της).

Σήμερα, Κυριακή 19/2, ώστόσο, θα πραγματοποιηθεί το τρισάγιο στον τάφο του στο Τατόι, ο οποίος υπέστη αρκετές ζημιές λόγω τις κακοκαιρίας, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν έγκαιρα, μόνο και μόνο για να μπορέσει να τελεστεί το μυστήριο χωρίς εμπόδια αυτές τις δύο ημέρες.

Μυστήριο με την επιγραφή στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στις 11:00 λοιπόν το πρωί θα συγκεντρωθούν φίλοι και συγγενείς στο ταφικό μνημείο στον λόφο Παλαιοκάστρου που βρίσκονται και οι τάφοι των γονιών του και στις 11:30 ακριβώς αναμένεται να φτάσουν και η σύζυγος με τα πέντε παιδιά του.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, χθες (18/2) στο σημείο εκείνο έφτασε και η επιγραφή για το μνήμα του και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα αναγράφεται σε αυτήν μόνο η ημερομηνία της γέννησης, αλλά και ο θάνατός του ή εάν θα συμπεριλαμβάνεται και το διάστημα κατά το οποίο υπήρξε βασιλιάς της Ελλάδας.

Η απόφαση του Παύλου μια μέρα πριν το μνημόσυνο

Τα αρχικά του πλάνα για την παραμονή του στην Ελλάδα άλλαξε ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος κι όπως φαίνεται θα είναι μικρότερη από αυτή που είχε προγραμματίσει αρχικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News από το στενό του περιβάλλον, ο 56χρονος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ θα φύγουν είτε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, δεν θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη αλλά στο Λονδίνο, πιθανότατα για να οργανώσουν τη δεξίωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου (δείτε εδώ την ανακοίνωση της οικογένειας) και θα βρεθούν και πάλι στη Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

«O Παύλος δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Όταν έρθει η στιγμή θα μιλήσει. Η αλλαγή στο πρόγραμμά του έγινε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο συνηθίζεται», δήλωσε στο Mega το περιβάλλον του Παύλου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Live News, όλα είναι εντάξει για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. «Πάντα η Αθήνα είναι όμορφη, δεν υπάρχει θέμα. Σκέφτομαι να την επισκέπτομαι συχνά», δήλωσε χαρακτηριστικά.