Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για το κλίμα που επικρατεί με την Φαίη Σκορδά πίσω από τις κάμερες του ΣΚΑΙ

Πράγματα που κανείς δεν γνώριζε ως τώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για το κλίμα που επικρατεί με την Φαίη Σκορδά πίσω από τις κάμερες του ΣΚΑΙ

Κάθε μέρα φτιάχνει πρωινό και με ένα πλατύ χαμόγελο υποδέχεται τους τηλεοπτικούς της φίλους στο πλατό. Φέτος έκανε ένα ξεκίνημα στο πλατό του ΣΚΑΪ, αλλά με την ίδια φρεσκάδα και θετική διάθεση που τη χαρακτηρίζει, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά δοκιμάζεται στη βραδινή ζώνη ως παρουσιάστρια και του Voice. Το YOU μπήκε στα παρασκήνια της εκπομπής «Το πρωινό μας» και σας μεταφέρει το κλίμα από εκεί, μαζί με τις πρώτες δηλώσεις της παρουσιάστριας γι' αυτό το νέο επαγγελματικό βήμα.

Από νωρίς το πρωί επικρατεί μία έντονη κινητικότητα εκτός και εντός του Studio Alfa. Οι συνεργάτες της μαζεύονται στο καμαρίνι της παρουσιάστριας για να συζητήσουν τα θέματα της ημέρας: Δύσκολο κομμάτι, αφού από την έναρξη της εκπομπής πρωταγωνιστούν οι σεισμοί στην Τουρκία. «Είμαι τρομαγμένη, με όλη αυτή την επικαιρότητα. Δεν θέλω όμως να χάνω την αισιοδοξία μου», λέει η παρουσιάστρια, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί. Λίγο μετά τις 9:30, αποχωρούν όλοι από τα... ενδότερα για να βρεθούν στο πλατό -και να της αφήσουν χρόνο να αλλάξει. Εκείνη φοράει ένα εντυπωσιακό ροζ μίνι φόρεμα, το πιο λαμπερό της χαμόγελο και πηγαίνει στην καρέκλα της στην άκρη του τραπεζιού. Αντίστροφη μέτρηση: Τρία, δύο, ένα και... πάμε!

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Το κλίμα πίσω από τις κάμερες του ΣΚΑΙ

Μόνη απούσα εκτάκτως εκείνη τη μέρα η Αφροδίτη Γραμμέλη που ήταν άρρωστη, κάτι που ανακοινώνει η Φαίη μόλις αρχίζει και η εκπομπή. Το πρώτο μέρος είναι σύντομο, αλλά συγκλονιστικό, με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη σε απευθείας σύνδεση από την Αντιόχεια να περιγράφει συγκινημένος τις τελευταίες εικόνες από τον σεισμό, καθώς και την απόφαση των Αρχών να αρχίσει σταδιακά η απομάκρυνση των χαλασμάτων -που σημαίνει αυτόματα και τη λήξη των προσπαθειών διάσωσης. Break, και η αρχισυντάκτρια Ελεάννα Τρυφίδου κατεβαίνει στο πλατό με δύο νέα θέματα: Το ατύχημα του Χρήστου Δάντη στη σκηνή μαζί με την αντίδραση της συντρόφου του Ασημίνας, συν το podcast της Ελένας Ακρίτα, στο οποίο μιλούσε για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών, και θα συνδυαζόταν με τη συνάντηση εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου με τον πρωθυπουργό την ίδια μέρα -η κάμερα της εκπομπής βρισκόταν ήδη έξω απ' το Μέγαρο Μαξίμου. Το μοίρασμα γίνεται εκ νέου, οι συνεργάτες της εκπομπής on camera, Έλενα Χριστοπούλου, Άγγελος Βουράκης, Νίκος Παρτσώλης και Νίκος Γεωργιάδης, παίρνουν θέση και... ξανά στον αέρα!

Όσα «μαγειρεύτηκαν» on air...

Τα θέματα πλούσια και διαφορετικά, από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΗ, Άρη Λάσκο που μιλούσε για την επικείμενη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα αιτήματά τους, στον Βαγγέλη Σερίφη που κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΚΕ, και θα έχει τη στήριξη της συζύγου του Κατερίνας Στικούδη, στον πληθωρικό Ηλία Ψινάκη που πάλι δεν μάσησε τα λόγια του. Καλεσμένος από τη ναυαρχίδα του σταθμού, το Survivor All-Star, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος μπαίνει στο πλατό λίγο μετά τις 10:15, ενώ τον υποδέχονται πειράγματα και χαμηλόφωνα γέλια πίσω απ' τις κάμερες. Κάθεται σ' ένα τραπέζι που βρίσκεται στο πλατό, περιμένοντας τη σειρά του, και βγαίνει στον αέρα για να τον υποδεχτεί θερμά η Φαίη. Την ίδια στιγμή και ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος ξεκινάει τις δικές του προετοιμασίες για τη συνταγή της ημέρας, απ' την οποία μας δίνει και να δοκιμάσουμε ένα γενναιόδωρο κομμάτι: Πατάτες σουφλέ, με τυριά και θυμάρι -για την ιστορία, ήταν πεντανόστιμο.

Και ο χορός των «Αταίριαστων»!

Η εκπομπή βαδίζει σιγά-σιγά προς το τέλος της, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται στο διπλανό πλατό οι «Αταίριαστοι», Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος, που χαιρετούν τους ανθρώπους του συνεργείου. Μόλις τελειώνει «Το πρωινό μας», ξεκινούν τη δική τους πρόβα, καθώς ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα με Πασχάλη Τερζή να τραγουδάει: «Δώσε μου μια ευκαιρία» -αξίζει να σημειωθεί πως ο χορός του πρώτου κλέβει την παράσταση την ώρα που βγαίνουμε. Αφού τους χαιρετάει περιχαρής, η Φαίη κατευθύνεται προς το καμαρίνι της, όπου αρχίζουμε να συζητάμε και για τα νέα δικά της βήματα, το «Voice», και την αινιγματική δήλωσή της, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου...

Τώρα που μπήκαμε στο 2ο μισό της σεζόν, ποια είναι η αίσθηση που έχεις;

Είναι ένα καινούριο ξεκίνημα σε ένα νέο κανάλι. Ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος, αλλά μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένη και από την επιλογή μου για τον ΣΚΑΪ, και από τις σχέσεις που έχω δημιουργήσει μέχρι στιγμής με τα στελέχη -γιατί για μένα οι σταθμοί δεν είναι απρόσωποι. Ξέρω ότι θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας.

Νιώθεις αυτοπεποίθηση βγαίνοντας στον αέρα;

Παρότι είναι πολλά τα χρόνια, δεν αισθάνομαι κάποιο βάρος στις πλάτες μου, έρχομαι στη δουλειά με την ίδια όρεξη και λαχτάρα -φυσικά άνθρωποι είμαστε και κάθε μέρα είναι διαφορετική. Παρότι υπήρχε άγχος και αγωνία, γιατί ξεκινούσαμε κάτι καινούριο, είναι ταυτόχρονα και κάτι οικείο για μένα, το αγαπώ, και αυτό δεν σταματά -δεν ξέρω αν το λες αυτοπεποίθηση.

Λένε ότι τις μεγάλες επιτυχίες τις κάνουν οι ομάδες. Πώς είναι το κλίμα με τους συνεργάτες σου;

Είναι ότι πολύ θετικό ότι με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Φυσικά δεν μιλάω μόνο για τα πρόσωπα μπροστά απ' τις κάμερες, αλλά και στην ομάδα που βρίσκεται από πίσω.

Την περασμένη Κυριακή έκανες ένα νέο ξεκίνημα στο Voice, πώς νιώθεις γι' αυτό;

Αν το πρόγραμμα ήταν βασισμένο πάνω μου 100%, θα συνέχιζα αυτό που έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ήθελα να κάνω δύο εκπομπές ταυτόχρονα για πολλούς λόγους, επαγγελματικούς και προσωπικούς, θεωρώ ότι μία εκπομπή είναι υπεραρκετή και πρέπει να αφοσιώνεσαι σε εκείνη, ειδικά όταν είναι καθημερινή. Έτυχε όμως να λείπει ο Γιώργος Λιανός στον Άγιο Δομίνικο για το Survivor All-Star, και να χρειάζονται μόνο τέσσερις εμφανίσεις, οπότε είπα το «ναι». Σαφώς αγαπώ το Voice σαν concept, αλλά και την ομάδα των coaches, και το παρακολουθούσα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το live και τα battles με τους διαγωνιζόμενους.

Ακούγαμε για χρόνια πως ετοιμαζόσουν να κάνεις βραδινό. Πώς το αποφάσισες τελικά;

Το πιο βασικό για μένα ήταν ότι μου το ζήτησαν οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ και ότι μου αρέσει σαν concept. Αν δεν μπορούσα να το υποστηρίξω ή δεν μου ταίριαζε, δεν θα το έκανα.

Συνδυάζεται ένα βραδινό σόου με μία πρωινή εκπομπή;

Η φυσική κούραση δεν με ενόχλησε ποτέ. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, οπότε θα τα καταφέρω.

Πώς νιώθεις αυτήν την περίοδο;

Τρομαγμένη με τα θέματα της επικαιρότητας, με τα οποία ασχολούμαστε και στην εκπομπή. Όμως δεν θέλω να χάνω την αισιοδοξία μου, είναι στη φύση μου, και πάντα βλέπω το φως.

Έχεις ανθρώπους που σε βοηθούν να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων;

Δόξα τω Θεώ. Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου, με τους οποίους έχω χτίσει μία καθαρή σχέση και είναι πάντα δίπλα μου.

Κλείνοντας, είπες ότι γιορτάζεις κανονικά του Αγίου Βαλεντίνου... Πώς πέρασες εκείνη την ημέρα;

Γιόρταζα από το πρωί! Αλλά δεν έκανα κάτι συγκεκριμένο, αν ρωτάς αυτό, σπίτι έμεινα. (γελάει)