«Προσπαθούσε να τον...» - Κολλητή φίλη της Πισπιρίγκου επιβεβαιώνει τα μάγια που πήγε να κάνει στο Δασκαλάκη

Ακραίο!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η υπόθεση της Πάτρας είναι ακόμα σε εξέλιξη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι κρατούμενη στη φυλακή και το Μάνο Δασκαλάκη από τη μεριά του να καταθέτει στο δικαστήριο κατά της μητέρας των 3 νεκρών παιδιών τους.

Όσο συλλέγονται στοιχεία, που θα βοηθήσουν να βγει το τελικό πόρισμα για το θάνατο των κοριτσιών, μέσα από το T-live έγινε γνωστό την Παρασκευή 24/2, πως η Πισπιρίγκου ήθελε να κάνει μάγια στον πατέρα των παιδιών της (δείτε εδώ ποια μάρτυρας έβγαλε εκτός εαυτού τον Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο).

Πιο αναλυτικά, η αποκάλυψη έγινε μέσα από μία γυναίκα, που μίλησε στην εκπομπή και μάλιστα στο παρελθόν ήταν κολλητή φίλη της κατηγορούμενης, ωστόσο πλέον ''σπάει'' τη σιωπή της με σκοπό να λάμψει η αλήθεια.

Οι δηλώσεις φίλης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της Πάτρας

«Εγώ έκανα παρέα με τη Ρούλα. Θεωρώ ότι το μήνυμα το έστειλε γιατί ήθελε να κρατήσει τον Μάνο. Προσπαθούσε να τον κρατήσει. Το μήνυμα είναι περίπου την ίδια περίοδο με τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε εσάς. Της απάντησα στο μήνυμα. Ο διάλογός μας ήταν μεγάλος. Τα μηνύματά αυτά όντως ο Μάνος τα έμαθε πρόσφατα.

Δεν μπορείς να κρύβεις στοιχεία με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Σέβομαι ότι η διαδικασία στο ακροατήριο είναι σε εξέλιξη. Η μητέρα του Μάνου είναι μία γυναίκα ήπιων τόνων», είπε η γυναίκα που ήταν για αρκετό καιρό φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση "σεισμός" της διευθύντριας του Καραμανδάνειου

Η 35χρονη μητέρα (η οποία έκανε μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη) δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της αλλά και για ανθρωποκτονία του παιδιού της στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα δολοφόνησε την 9χρονη με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακύ» ενώ είχε αποπειραθεί να της αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021.

«Ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά που μπαίνουν και μαζί με την ομάδα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Όταν ήρθε το παιδί ενημερώθηκα στις 8/4/2021 αμέσως. Επειδή είχε χάσει και τα αδελφάκια του είπαμε να το τρέξουμε, να κάνουμε γρήγορα όλες τις εξετάσεις. Μέσα στις πρώτες ώρες η 9χρονη είχε κάνει τις περισσότερες εξετάσεις, εξαιτίας της ευαισθησίας που είχαμε με το συγκεκριμένο παιδί. Όταν ήρθε το παιδί η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. Ήταν μια χαρά του παιδάκι», είπε αρχικά.

Πρόεδρος: Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών, ο οργανισμός εμφανίζει κάποια συμπτώματα; Το βλέπουμε στις εξετάσεις του;

Μάρτυρας: Στο εγκεφαλογράφημα σίγουρα. Κάναμε δυο και ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Πόσο μπορεί να κρατήσει ένα επεισόδιο;

Μάρτυρας: Μπορεί και 20-30 λεπτά αλλά αυτοί είναι οι κακοί σπασμοί… Υπάρχουν οι πυρετικοί σπασμοί που κρατούν 1-2 λεπτά -για τους γονείς μοιάζει δεκάλεπτο- και το παιδάκι επανέρχεται.

Πρόεδρος: Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;

Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των γονέων;

Μάρτυρας: Οι περισσότεροι είναι πανικοβλημένοι και αγχωμένοι.

Πρόεδρος: Τι κάνουν δηλαδή;

Μάρτυρας: Η εικόνα μου είναι ότι αν μπορούσαν να μπουν με το αμάξι στα εξωτερικά ιατρεία, θα το έκαναν.

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη πως ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν μια τυπική μαμά δίπλα στο παιδάκι της. Τίποτα το περίεργο.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;

Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.

Πρόεδρος: Είναι πιθανό; Που εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Το παιδί έβλεπε παιδικά. Έφαγε απ’ έξω. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Εισαγγελέας: Όταν τα παιδιά κάνουν σπασμούς οι γονείς πως αντιδρούν;

Μάρτυρας: Πανικός. Τρέχουν απευθείας στο νοσοκομείο. Συνήθως όταν φτάνει πια το παιδί, είναι υπνηλικό μετά το επεισόδιο.

Αλ. Κούγιας: Έχετε δει το παιδί ποτέ;

Μάρτυρας: Τέσσερις μέρες και το είδα μια φορά, την επόμενη από την ημέρα που ήρθε, καθισμένο στο κρεβάτι του.

Αλ. Κούγιας: Έχετε μάθει από τι πέθανε το παιδί; Ποια ήταν η γνωμάτευση του νοσοκομείου;

Μάρτυρας: Ό,τι ακούω στην τηλεόραση.

Αλ. Κούγιας: Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;

Μάρτυρας: Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολογος υπάρχει μια στην Πάτρα….. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί κάποια στιγμή.

Αλ. Κούγιας: Τους γονείς πόσες φορές τους είδατε;

Μάρτυρας: Την κατηγορούμενη μια φορά που είδα το παιδί και τον κ. Δασκαλακη ποτέ.

Αλ. Κούγιας: Είστε κατηγορηματική ότι δεν συνέβη τίποτα που θα οδηγούσε το παιδί στο επεισόδιο;

Μάρτυρας: Έγιναν δύο καρδιογραφήματα, τόσες εξετάσεις…