ΑΝΤ1: Επιστρέφει το Ράδιο Αρβύλα αλλά με αλλαγές - Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΑΝΤ1: Επιστρέφει το Ράδιο Αρβύλα αλλά με αλλαγές - Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

Πολλές εκπομπές και προγράμματα έμειναν εκτός τηλεοπτικού αέρα την περασμένη εβδομάδα λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη, μιας και φυσικά η ενημέρωση σε σύγκριση με την ψυχαγωγία είχε προτεραιτότητα.

Ωστόσο, σιγά σιγά, το πρόγραμμα των καναλιών επανέρχεται στην κανονική του ροή και ανάμεσά τους και οι Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι επίσης είχαν αποφασίσει να απέχουν τηλεοπτικά καθώς δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό που συνέβη.

«Είμαστε σοκαρισμένοι, στεναχωρημένοι και θυμωμένοι όπως όλη η Ελλάδα. Φυσικά, μας είναι αδύνατο να βγούμε στον αέρα τις ημέρες αυτές» είχε αναφέρει ο Αντώνης Κανάκης σε αναρτήση που είχε κάνει πριν μερικές μέρες -δείτε την εδώ.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη για την επιστροφή των Ράδιο Αρβύλα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Παρόλα αυτά, ο παρουσιαστής επανήλθε το απόγευμα της Κυριακής 5/3 και ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό πως από σήμερα, Δευτέρα 6/3 η εκπομπή επιστρέφει αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό επεισόδιο.

Αύριο Δευτέρα θα βγούμε. Θα είναι ένα διαφορετικό Ράδιο Αρβύλα…

Posted by Antonis Kanakis Official on Sunday, March 5, 2023

Η απολογία του σταθμάρχη

Την Κυριακή 5/3, ύστερα από την αναβολή που δέχθηκε για την απολογία του ο 60χρονος σταθμάρχης των τρένων στα Τέμπη το Σάββατο 4/3, απολογήθηκε τελικά και όλη η διαδικασία κράτησε πάνω από 7,5 ώρες (δείτε εδώ ποιος είναι και την οικογένειά του). Γίνεται αντιληπτό πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του πριν να είναι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μπροστά στην ανακρίτρια, έχοντας απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ουσιαστικά ρόλο στην απόφαση. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6/3 δεν είχε διαρρεύσει κανένα σημείο της κατάθεσής του, ωστόσο ο δικηγόρος του αποκάλυψε όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, εξηγώντας ποια είναι η γραμμή που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», ενώ διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία του αυτή τη στιγμή.