«Έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου και...» - Η σπαρακτική εξομολόγηση του Γιώργου Τσαλίκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Εμφανίστηκε κανονικά στο νυχτερινό κέντρο με τον Γιώργο Γιαννιά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πολλά μαγαζιά έμειναν κλειστά ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28/2, ωστόσο υπήρχαν κάποια που έμειναν ανοιχτά. Παράδειγμα αυτού είναι εκείνο στο οποίο εμφανίζεται η Πάολα με τον Γιάννη Πλούταρχο, στο οποίο ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε, αλλά η πρώτη το έκανε (δείτε εδώ τι συνέβη).

Ένα ακόμη κέντρο που έμεινε ανοιχτό, είναι αυτό στο οποίο εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Γιώργος Γιαννιάς. Πριν ξεκινήσουν να τραγουδούν οι δύο καλλιτέχνες βγήκαν στη σκηνή και ο πρώτος προχώρησε σε μία προσωπική και συγκινητική εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή, εξηγώντας γιατί επέλεξαν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους μέσα σε όλη αυτή την οδύνη.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Τσαλίκη με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη

«Για να περάσουμε καλά μέχρι το πρωί θέλω να σας πω δύο πολύ σύντομα και αληθινά λόγια, χωρίς να πέσουμε, εκ μέρους και του Γιώργου γιατί το συζητήσαμε. Όλοι ζήσαμε ακριβώς τα ίδια αυτές τις ημέρες. Την πίκρα τη στενοχώρια και την απογοήτευση. Όταν ήμουν στο Ρομέο έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου και το επόμενο βράδυ πήγα στο μαγαζί να δουλέψω.

Σε αυτό το μαγαζί δουλεύουν 50-60 άτομα. Γι' αυτούς δεν είναι διασκέδαση, είναι η δουλειά τους. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Μέσα από τη μουσική έρχεται η θεραπεία. Σήμερα το βράδυ λοιπόν, χωρίς να ξεχνάμε θα θεραπευτούμε μέσα από την μουσική. Καλή διασκέδαση», είπε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την τραγωδία με το λάθος του σταθμάρχη

Και ενώ οι εκκλησίες της Λάρισας και όχι μόνο έχουν γεμίσει με τα πτώματα των θυμάτων, από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τέμπων (δείτε εδώ αποσπάσματα), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκανε ο σταθμάρχης Λάρισας.

Ο σταθμάρχης, όπως φαίνεται και στο βίντεο, που προβλήθηκε μέσα από τον ΣΚΑΪ, δεν γύρισε ποτέ το κλειδί επί της οδού Καραγάτση για να αποκαταστήσει την κανονική ροή και να αποφευχθεί λίγο αργότερα η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στα βίντεο φαίνεται το Intercity 62, πριν το λάθος του σταθμάρχη Λάρισας. Είναι και τα βίντεο που δείχνουν την λανθασμένη πορεία που ακολούθησε, οδηγώντας στον θάνατο 57 επιβάτες. Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην οδό Βόλου, στη Λάρισα, κατέγραψε το τρένο του προαστιακού της Λάρισας -το τρένο δηλαδή που έγινε το πρώτο λάθος, αλλά διορθώθηκε μετά από υπόδειξη του οδηγού.

Και μετά από μια ώρα η κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει και το Intercity. Ώρα 22:09, ο προαστιακός κατευθύνεται προς τον σταθμός της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτση γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3.

Το λάθος είναι ότι το κλειδί δεν γυρνάει ποτέ στην σωστή του θέση και το Intercity μπαίνει ναι μεν στην ίδια ράγα, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο που καταγράφεται στις 23:07.