«Γυρίζω και τον βλέπω στο πάτωμα! Η απώλειά του...» - Συγκλονίζει η Όλγα Πολίτου για τον θάνατο του συζύγου της

«Έφυγε από τη ζωή και το βράδυ έπαιξα παράσταση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Γυρίζω και τον βλέπω στο πάτωμα! Η απώλειά του...» - Συγκλονίζει η Όλγα Πολίτου για τον θάνατο του συζύγου της

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7/3 η Όλγα Πολίτου. Η γνωστή και επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στο θέατρο ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του συζύγου της, η οποία την έχει συγκλονίσει -δείτε εδώ την ανάρτηση που είχε κάνει για το τραγικό αυτό γεγονός.

Η εξομολόγηση της Όλγας Πολίτου για την απώλεια του συζύγου της

«Η απώλεια είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στη ζωή του ανθρώπου. Ο άντρας μου έφυγε από τη ζωή και το βράδυ έπαιξα παράσταση. Ο άνδρας μου έσπασε το ισχίο του, έπεσε στο σπίτι. Θεσσαλονικιός πολύ δυνατός, ΠΑΟΚτσής μέχρι θανάτου και ήθελε να δει ένα ματς της ομάδας.

Του λέω: να πεταχτώ λίγο μέχρι τη Δήμητρα τη Γκουντούνα να μου φτιάξει το ίντερνετ για να μιλάω με τον αδελφό μου στην Κύπρο; Μου λέει: ναι, πήγαινε, εγώ θα δω το ποδόσφαιρο. Επιστρέφοντας μετά από 3 ώρες περίπου στο σπίτι, τον βρήκα κάτω.

Πενθώ εμένα, για εμένα είναι η κατάσταση, όχι για τον Γιώργο. Το θέμα είναι πώς αισθάνομαι εγώ. Βγαίνω, πηγαίνω σε πρεμιέρες που με καλούν οι συνάδελφοι, μου έχουν συμπαρασταθεί πάρα πολύ… αλλά δεν το σκέφτομαι να βγάλω τα μαύρα ακόμα. Η παράσταση οπωσδήποτε σε αγκαλιάζει με διαφορετικό τρόπο, είναι μία ψυχοθεραπεία. Δεν την αγκαλιάζουμε μόνο εμείς αλλά και εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Όλγα Πολίτου.

Λίγα λόγια για την ίδια και την ζωή της

Η Όλγα Πολίτου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Έχει καταγωγή από τα επτάνησα. Ο πατέρας της καταγόταν από την Κέρκυρα και η μητέρα της από την Ζάκυνθο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της σε ταινίες 'οπως "Η Μεσόγειος φλέγεται" (1970), "3 πουλάκια κάθονται" (2003), "Αλιόσα" (1999), "Θεοδώρα η Αγία των Φτωχών" (1996) και στην τηλεόραση, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές όπως "Επτά θανάσιμες πεθερές", "Κατοχή", "Το μονοπάτι της αγάπης", "Αέρινες σιωπές", "Τμήμα Ηθών", "Καλημέρα Ζωή", "Η Λάμψη".

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Έγκλημα στο Orient Exrpess (2018), Κι απο Σμύρνη...Σαλονίκη (2019), Πρωταγωνίστριες (2016). «Εχουμε εξαιρετικούς ηθοποιούς που πολλές φορές μπορώ να τους πω και θαυματοποιούς με τις συνθήκες που δουλεύουμε στην Ελλάδα. Δεν ταυτίστηκα με ρόλους ή με είδη θεάτρου. Δεν με "σφράγισαν" με κανένα είδος και επίσης δεν με μπέρδεψαν ποτέ με κανέναν ρόλο απ’ όσους υποδύθηκα».