Νίκος Μουτσινάς: «Συγκεντρωθείτε λίγο πια» - Έξαλλος ο παρουσιαστής με τον Αμβρόσιο

«Ποιος Θεός τιμωρητικός;»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Νίκος Μουτσινάς: «Συγκεντρωθείτε λίγο πια» - Έξαλλος ο παρουσιαστής με τον Αμβρόσιο

Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» προβλήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, για την τραγωδία στα Τέμπη, που έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας - δείτε εδώ τις μαρτυρίες των γονέων μετά τις κηδείες των παιδιών τους.

Δηλώσεις που έκαναν έξω φρενών τον Νίκο Μουτσινά, που τις τελευταίες μέρες έχουν συζητηθεί αρκετά οι απόψεις του, μέχρι και στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (δείτε εδώ την ανακοίνωση για τον παρουσιαστή).

Το ξέσπασμα του Νίκου Μουτσινά στον αέρα του "Καλό μεσημεράκι"

«Τον Αμβρόσιο αφήστε τον ήσυχο τον άνθρωπο. Δεν είναι καθησυχασμένος; Δεν τον αφήνουν να καθησυχάσει. Τα τελευταία χρόνια οι δηλώσεις του όλες είναι για να ξεσηκωθεί το σύστημα. Και δημοσιογράφοι μην πηγαίνετε.

Δεν γίνεται να μιλάμε για έναν Θεό που αγαπάει και αυτή τη στιγμή να γίνεται προσπάθεια από έναν άνθρωπο της εκκλησίας να μας πείσει ότι ο Θεός είναι τιμωρητικός. Δεν γίνεται, είναι κόντρα. Ούτε με τον εκφοβισμό κόλαση παράδεισος να μην κάνεις αμαρτίες. Άφησε με να κάνω άμα θέλω, μη με τρομάζεις. Μην τα κάνετε αυτά. Με τραμπουκισμό θα πρέπει να πάμε στην εκκλησία;

Μην το κάνετε τώρα. Λίγη ενσυναίσθηση. Δεν είναι η στιγμή αυτή για να βγει να πει αυτή την άποψη και δεν ξέρω πού βασίζεται. Διαταράσσετε και τις νεότερες γενιές. Τα νέα παιδιά αν ακούν αυτά δεν θα περάσουν ούτε απέξω. Αυτό θέλουμε; Ποιος Θεός τιμωρητικός; Συγκεντρωθείτε πια λίγο!», είπε σε έντονο ύφος ο Νίκος Μουτσινάς.

Η νέα απάντηση στην τηλεόραση αυτή την φορά, της Καινούργιου στον Μουτσινά

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 8/3 στην εκπομπή του ALPHA με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τις σατιρικές και χιουμοριστικές εκπομπές που κράζουν τους δημοσιογράφους, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να αναφέρει:

«Για να μη λέμε ψέματα στους τηλεθεατές, όλοι οι παρουσιαστές αμείβονται καλύτερα από τους ρεπόρτερ. Το θέμα είναι να μην τσουβαλιάζονται όλοι, ούτε να στοχοποιούνται συγκεκριμένοι άνθρωποι. Ούτε αυτή είναι ξανθιά, έχει τρέσες, τα κάνει όλα εγωκεντρικά, είναι ηλίθια, είναι σε άλλο κανάλι, δεν την πειράζουμε, δεν είναι στον ΣΚΑΪ και τα λοιπά. Στην παρούσα φάση οι τηλεθεατές καταλαβαίνουν ποιος παρουσιάζει μία εκπομπή με τον τρόπο που μπορεί, πάνω απ’ όλα με ενσυνείδηση για αυτά που συμβαίνουν και πάνω απ΄ όλα με σεβασμό σε όλο αυτό που έχει γίνει», είπε αρχικά.

«Σε μία τέτοια τεράστια τραγωδία ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος πονάει περισσότερο, ποιος λιγότερο, ποιος το «παίζει», ποιος γνωρίζει τι έχει συμβεί, ποιος έχει διαβάσει. Το βλέπετε στα μάτια μας, το καταλαβαίνετε. Εγώ διαφωνώ με το τσουβάλιασμα, με την τοξικότητα και με τη σάτιρα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ακόμη κι αν θες να κάνεις πολιτική σάτιρα, μην στοχοποιείς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλεις να περάσεις.

Εγώ αυτό θέλω να πω, γιατί στεναχωρήθηκα με κάποια σχόλια χθες και με ένα κακό μοντάζ αυτών που ειπώθηκαν, ότι τα πάμε όλα εγωκεντρικά. Με συγχωρείτε. Εγώ απλώς παρουσιάζω μία εκπομπή, είναι πολύ δύσκολο ανθρώπινα αυτό το θέμα για μένα και για όλους εδώ, και προσπαθώ να το κάνω με σεβασμό, γι’ αυτό και το βλέμμα μου καθημερινά είναι χαμηλά. Σεβασμός και σιωπή στον πόνο τον ανθρώπων. Δεν είναι η στιγμή για κακίες και τοξικότητες», τόνισε.