«Θα ήθελα να μου είχε συμβεί...» - Η αποκάλυψη του Μπιμπίλα μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου

Πως το εννούσε;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Θα ήθελα να μου είχε συμβεί...» - Η αποκάλυψη του Μπιμπίλα μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου

Την Παρασκευή 10/3 ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα αργά με τον ηθοποιό να κάνει δηλώσεις τόσο για το επάγγελμα του, όσο και για το ρόλο, που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΕΗ τελευταία.

Αναφορικά με το metoo και τις καταγγελίες, που βγήκαν στη δημοσιότητα μίλησε ο Μπιμπίλας με τον ίδιο να τονίζει, πως όταν κλήθηκε να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις ήρθε σε φοβερά δύσκολη και άβολη θέση.

Στη συνέχεια μάλιστα έκανε ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο λέγοντας, πως θα ήθελε να είχε βιώσει και εκείνος ένα δύσκολο περιστατικό με σκοπό να δει τους μηχανισμούς άμυνας, που θα εφάρμοζε (δείτε εδώ γιατί ο Μπιμπίλας δεν πήγε στη συνάντηση των καλλιτεχνών με τον Πρωθυπουργό).

Το σχόλιο του Σπύρου Μπιμπίλα σχετικά με τις παρενοχλήσεις

«Στο #metoo αναγκάστηκα να έρθω σε σύγκρουση και με τον εσωτερικό μου κόσμο, σε σχέση με τους ανθρώπους που ήταν στον περίγυρό μου και κατηγορήθηκαν. Εκεί, μέσα μου έγινε ένας πόλεμος, τι πρέπει να κάνω, πού είναι η ζυγαριά και την έβαλα εκεί που πρέπει νομίζω. Ταυτόχρονα να είσαι και πρόεδρος και μάρτυρας και φίλος κάποιων και φίλος δεινοπαθούντων ανθρώπων… αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Υπήρχαν βράδια που δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Εμένα δεν με παρενόχλησε ποτέ κανείς. Είμαι ευτυχής γι’ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου είχε συμβεί κάτι για να έβλεπα πώς θα αντιδράσω. Δεν μου έγινε όμως ποτέ καμία νύξη ούτε από άντρα ούτε από γυναίκα. Ίσως ήμουν πάντα ένα παιδί τόσο καλοκάγαθος και με έπαιρναν σαν ένα παιδάκι που αγωνίζεται για τη ζωή του και δεν μου την έπεσε ποτέ κανείς», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Δεν είναι μέλος του ΣΕΗ! Δεν γνωρίζει...»

Στους ρεπόρτερ και τις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Νίκο Μουτσινά και την τοποθέτηση που έκανε χθες 6/3 μέσα από την εκπομπή του για το ΣΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής στην έναρξη του Καλό Μεσημεράκι και με σοβαρό και έντονο ύφος, είπε:

«Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ότι το ΣΕΗ δεν έβγαλε ανακοίνωση την Τετάρτη να μην παίξει κανένα θέατρο και παίξαμε. Παρ’ όλα αυτά ο παραγωγός πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο και είπε “τι κάνουμε;” και ότι τι σημαίνει το τριήμερο εθνικό πένθος;

Για το υπουργείο σήμαινε ότι απλά δεν θα γίνουν δημόσιες εκδηλώσεις, τα θέατρα φυσικά και θα παίξουν κανονικά. Δεν υπάρχει λόγος να μην παίξεις θέατρο, χαζός είσαι; Και να κάνουμε ενός λεπτού σιγής, την οποία και κάναμε και αυτό ήταν. Κάπως ενοχλήθηκα, γιατί δυο εβδομάδες τρέχουμε σε εσάς που μας ακούτε να βοηθήσετε γι’ αυτό που συνέβη στο κλάδο των ηθοποιών και δεν έβγαλε μια ανακοίνωση το ΣΕΗ να μην παίξουμε την Τετάρτη, το οποίο ήταν αρκετά εκνευριστικό» -δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος λοιπόν του ΣΕΗ, είπε:

«Επειδή ο Νίκος είναι και φίλος, είναι ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος όμως, επειδή δεν ανήκει στο σωματείο, δεν έχει έρθει να γραφτεί όπως τον έχω παρακαλέσει, δεν γνωρίζει τις διαδικασίες.

Ήταν λίγο άστοχη η τοποθέτησή του. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είναι ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορώ να κρίνω την υπερευαισθησία του επειδή έκρινε ότι το ΣΕΗ θα έπρεπε…Το ΣΕΗ δεν είναι ενός ανδρός αρχή και ξαφνικά να λέει “σήμερα θα κλείσω τα θέατρα”, δεν γίνεται έτσι».