Γιάνης Βαρουφάκης: Ελεύθερος ο 17χρονος που του επιτέθηκε

Με περιοριστικούς όρους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 17χρονος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, που έγινε πριν από πέντε ημέρες στα Εξάρχεια -δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του.

Εξελίξεις με τον ξυλοδαρμό στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Είμαι καλά. Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω, έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία. Ήταν 7 άτομα αυτοί που μπήκαν μέσα στο εστιατόριο. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω, ένας συγκεκριμένος, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα “προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;”. Τότε δέχτηκα τις γροθιές και όταν έπεσα στο πάτωμα τις κλωτσιές. Αλλά ήταν χειρουργικές. Ήταν μόνο στη μύτη… Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης, συνελήφθη ακόμα ένας 19χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι.

Καρέ καρέ το βίντεο από τον ξυλοδαρμό του

Ένα σαββατοκύριακο κόλαση πέρασε ο Γιάνη Βαρουφάκης μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από 20 κουκουλοφόρους έξω από εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων, το βράδυ της Παρασκευής (10/3). Βέβαια, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά την ταυτοποίηση των δύο εκ των 20 δραστών, συνελήφθη ένας ανήλικος με τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό του πολιτικού (δείτε εδώ λεπτομέρειες).

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ήρθε στην δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο, από την στιγμή που βγήκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το εστιατόριο των εξαρχείων και στην συνέχεια η στιγμή που ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μανία οι 20 κουκουλοφόροι.