Στον ανακριτή ο Γιάνης Βαρουφάκης - Κλήθηκε να αναγνωρίσει άλλους 2 συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του

Μετά την άφεση του 17χρονου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στον ανακριτή ο Γιάνης Βαρουφάκης - Κλήθηκε να αναγνωρίσει άλλους 2 συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του

Η επίθεση και ο ξυλοδαρμός, που δέχτηκε στην περιοχή των Εξαρχείων ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ως πρώτο αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο ίδιος αρχικά στο νοσοκομείο, αφού έφερε τραύματα στη μύτη του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η κατάθεσή του για το συμβάν (δείτε εδώ την 1η ανάρτηση του Βαρουφάκη μετά την επίθεση).

Παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να βρουν τους άνδρες, που εμπλέκονται στην επίθεση του Γενικού γραμματέα του Μέρα 25. Να θυμίσουμε, πως είχε συλληφθεί ένα 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Την Παρασκευή 17/3 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε γνωστό, πως ο Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να αναγνωρίσει άλλους 2 συλληφθέντες, τους οποίους εν τέλει τόνισε, πως δεν ταυτίζει με τα άτομα, που τον ξυλοκόπησαν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες για το ξυλοδαρμό του

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό

Ο γραμματέας του Μέρα25 φανερά εξουθενωμένος από την επίθεση και έχοντας δεμένη την μύτη μου επίδεσμο,. αναφέρθηκε στο περιστατικό, αλλά και τους δράστες, ο οποίος αναγνώρισε λίγες ώρες μετά - δείτε εδώ τα λόγια του.

«Η εικόνα σας είναι σοκαριστική», σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης στον Γιάνη Βαρουφάκη. «Είμαι καλά. Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω, έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λίγο αργότερα, περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ήταν 7 άτομα αυτοί που μπήκαν μέσα στο εστιατόριο. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω, ένας συγκεκριμένος, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα “προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;”. Τότε δέχτηκα τις γροθιές και όταν έπεσα στο πάτωμα τις κλωτσιές. Αλλά ήταν χειρουργικές. Ήταν μόνο στη μύτη… Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς»