Κατάθεση ψυχής: «Όταν ο γιατρός μου είπε "θα κόψετε το..."» - Η σπάνια εξομολόγηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου μετά τη γέννα

«Εκεί λύγισα και όπως ήταν αναμενόμενο έβαλα τα κλάματα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, παρόλο που αφιερώνει όλο της τον χρόνο στο παιδί της, το οποίο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, βρίσκει πού και πού χρόνο για να επικοινωνεί με τους ακόλουθούς της στα social media και τις προάλλες μάλιστα θέλησε να κάνει ένα Q & A, απαντώντας σε όλες τις απορίες που μπορεί να έχει το κοινό της για εκείνη μετά τις αλλαγές στη ζωή της το τελευταίο διάστημα, πέρα από τη γέννηση του γιου της, όπως είναι το ατύχημα στο πόδι της.

Η ίδια, λοιπόν, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εξομολογηθεί όλες τις δυσκολίες που βίωσε κατά τη γέννα, την κύηση, τον θηλασμό, τις αλλαγές στην ψυχολογία της, ενώ εξήγησε και πως έπαθε το ατύχημα. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη διατροφή που κάνει για να μπορεί να επανέλθει στα κιλά της (δείτε εδώ την αποκάλυψη για την βάφτιση του μπέμπη).

Κατάθεση ψυχής από την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

«Δεν τα έχω χάσει όλα αλλά, προσπαθώ με σωστή διατροφή σεβόμενη το σώμα και το μωρό μου. Επίσης η γυμναστική είναι απαραίτητη κάτι που εγώ θα καθυστερήσω λιγάκι. Τίποτα δεν είναι εύκολο ή δύσκολο. Όταν έχεις στόχο όμως, όλα τα καταφέρνεις. -20 κιλά σε δυο μήνες», σημείωσε αρχικά.

Σπυροπούλου διατροφή

Σπυροπούλου διατροφή εγκυμοσύνη

«Γέννησα 38 εβδομάδων. Μετά το doppler και για 2 μήνες περίπου περάσαμε διάφορα. Μόνο η πίστη με κράταγε δυνατή. Κάποια στιγμή που θα είμαι έτοιμη θα μιλήσουμε. Δε θα ξεχάσω εκείνη τη μέρα. Γενικά έχω ελάχιστες φωτογραφίες από τότε. Απλά παρέμενα στο κρεβάτι/καναπέ και περίμενα να περάσει ο καιρός.

Εννοείται πως καμία μέρα δεν είναι ίδια. Πόσω μάλλον μετά τη γέννα που όλα αλλάζουν και οι ορμόνες μας κάνουν πάρτι. Οι γυναίκες καλούμαστε να διαχειριστούμε και να βρούμε τις ισορροπίες σε τόσα πολλά, στον ρόλο της μητέρας, της γυναίκας, της συντρόφου, της κόρης, της φίλης, της αδερφής. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη, ψύχραιμη, αισιόδοξη, και να αντλώ δύναμη και φως από τις δικές μου πηγές ενέργειας. Ψάξτε γι’ αυτούς τους φορτιστές», έγραψε έπειτα.

Σπυροπούλου γέννα

Σπυροπούλου τοκετός

Σπυροπούλου θηλασμός

«Ό,τι και να σου λένε πριν για τον θηλασμό δεν μπορείς να το καταλάβεις καθώς η κάθε εμπειρία είναι ξεχωριστή αφού όλες είμαστε μοναδικές. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και θέληση. Όχι δεν ήταν καθόλου εύκολο στην περίπτωση μου γιατί το γάλα μου άργησε να κατέβει αλλά πάντοτε σκεφτόμουν ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσα να προσφέρει στο παιδί μου, όσο για όσο μπορέσω», πρόσθεσε.

Σπυροπούλου γάλα

Και εξήγησε: «Ένα πρωινό και θέλοντας να τα προλάβω όλα θεωρώντας ότι είμαι η Superwoman, δεν είδα το τελευταίο σκαλί και έπεσα στη σκάλα. Καθώς πέρναγαν οι ώρες και συνεχίζοντας το πρόγραμμα του μωρού, χωρίς να θέλω να πιστέψω ότι έχει γίνει ζημιά, έφτασα στο σημείο, από το οίδημα και τον πόνο να μη μπορώ να περπατήσω και να παίρνω τον άντρα μου να με πάει στο νοσοκομείο.

Όταν ο γιατρός με ενημέρωσε για την κατάσταση και μου λέει χαρακτηριστικά “θα κόψετε το παντελόνι σας ή να σας βάλουμε ένα του χειρουργείου γιατί θα βάλουμε γυψονάρθηκα”, εκεί λύγισα και όπως ήταν αναμενόμενο έβαλα τα κλάματα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά σας γράφω αυτό το μακροσκελές κείμενο για να σας πω να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας, μετά από αυτό το θαύμα που σας συνέβη και να μην ξεχνάτε ότι η λεχώνες είμαστε – είστε είναι πολύ ευαίσθητες. Όλα θα γίνουν και αν δε γίνουν, δεν έγινε και τίποτα».

«Εννοείται αυτό το διάστημα έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, αλλά δεν ξεχνώ ότι θα μπορούσαν τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και είμαι ευγνώμων για ό, τι έχω. Ως μανούλες πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε ότι από εμάς εξαρτάται μια ζωούλα γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές».

Σπυροπούλου ατύχημα

Σπυροπούλου πόδι

«Το όνομα που θα πάρει είναι Βλάσσης. Το σχέδιο στον τοίχο του παιδικού δωματίου είναι ζωγραφιά και την έκανε μια οικογενειακή μας φίλη», αποκάλυψε τέλος η παρουσιάστρια.

Σπυροπούλου παιδικό δωμάτιο

Σπυροπούλου όνομα παιδιού