«Όταν τελειώσει τo Μaestrο...» - Η σοβαρή απόφαση του Παπακαλιάτη για το τηλεοπτικό του μέλλον

Έγινε γνωστό από τον ίδιο!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Όταν τελειώσει τo Μaestrο...» - Η σοβαρή απόφαση του Παπακαλιάτη για το τηλεοπτικό του μέλλον

Το βράδυ της Κυριακής 19/3 προβλήθηκε η συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην εκπομπή Τετ - α - τετ με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη - σεναριογράφο να κάνει πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις τόσο για τα προσωπικά όσο και για τα επαγγελματικά του.

Η τεράστια επιτυχία, που βλέπουμε να κάνει το Maestro είναι φυσικά στο προσκήνιο, αφού η προβολή του στο Mega καθήλωσε το κοινό, ενώ μεγάλη συζήτηση έχει γίνει παράλληλα γύρω από την είσοδο της σειράς στο Netflix.

Ο Παπακαλιάτης σχολίασε λοιπόν όσα έχουν προκύψει με το Maestro, ενώ στη συνέχεια έκανε μια πρωτοφανή και πολύ σημαντική αποκάλυψη για το τηλεοπτικό του μέλλον μετά την εν λόγω σειρά (δείτε εδώ την αποκάλυψη του για το κόστος ενός επεισοδίου στο Maestro).

Οι αποκαλύψεις του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για το τηλεοπτικό του μέλλον

«Είχε κλείσει η σκέψη για την επιστροφή στην τηλεόραση. Αυτό άλλαξε λόγω covid γιατί ετοίμαζα την ταινία που θα έκανα. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα, ήρθε η πανδημία, έκλεισε ο κινηματογράφος και περίμενε να περάσει όλο αυτό για να ξεκινήσουμε. Και επειδή καθυστερούσε, είχα το Maestro και σκέφτηκα να το κάνω μία μίνι σειρά γιατί μου ζητούσαν να κάνω κάτι στην Ελλάδα.

Ένας από τους λόγους που έβαλα τους Παξούς είναι για να είμαστε πιο προστατευμένοι από την πανδημία. Γράφοντάς την είδα τι ενδιαφέρον έχουν αυτοί οι ήρωες σεναριακά. Είχα πέσει ακριβώς μέσα και οι ηθοποιοί το ανέβασαν πάρα πολύ.

Έγραφα το 2ο επεισόδιο και είχα δει μία συνέντευξη της Χάρις Αλεξίου. Αποφάσισα να δοκιμάσω, έκανα μια έρευνα μόνος μου για το πώς μιλούσε. Την πήρα μια μέρα τηλέφωνο και της είπα ότι γράφω μια σειρά και εάν θέλει να το διαβάσει. Της το στέλνω, για να πω την αλήθεια, έγραψα το τρίτο επεισόδιο πάνω στην Χάρις και της το στέλνω. Μετά από δύο ημέρες με παίρνει και μου λέει “Βρε αγόρι μου, δεν γνωριζόμαστε. Αυτή είμαι εγώ!”. Μόλις βγαίναμε από το λοκντάουν και ήθελε να κάνει πράγματα.

Όταν τελειώσει τo Μaestro, δε θα ξανακάνω τηλεόραση. Δε γίνεται. Ανακάλυψα στο Maestro ότι έχω κι εγώ αλλάξει. Ειδικά μετά τις ταινίες, ο τρόπος που χειρίζομαι τα πράγματα, δεν είναι τόσο ο τηλεοπτικός τρόπος, είναι ο κινηματογραφικός τρόπος. Αυτό είναι τρομερά χρονοβόρο και κοστοβόρο και ψυχοφθόρο», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Δόθηκαν βραβεία στους συντελεστές του Maestro

Το μεγάλο comeback του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην ελληνική τηλεόραση μετά από χρόνια αποχής, ήταν το κάτι άλλο τόσο από σκηνοθετικής πλευράς όσο και μέσα από τις ερμηνείες, που μας χάρισε ο ηθοποιός από το ρόλο του Ορέστη στο Maestro.

Στα ευχάριστα νέα έχει γίνει και επίσημα γνωστό, πως θα βγει στον αέρα και ο δεύτερος κύκλος, του οποίου τα γυρίσματα δε θα αργήσουν να ξεκινήσουν με το κοινό να ανυπομονεί για τη συνέχεια μετά τη μεγάλη συναυλία της Αλεξίου.

Η επιτυχία της σειράς ήταν τόσο μεγάλη, καθώς την Παρασκευή 10/3 δόθηκαν βραβεία στους συντελεστές του Maestro στο ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη (δείτε εδώ spoiler για τον δεύτερο κύκλο).

Ο αποκλειστικός φακός του Youweekly.gr ήταν εκεί και μάλιστα απαθανάτισε να τιμώνται ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο διευθυντής προγράμματος του MEGA, Κώστας Σούσουλας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, Κώστας Χρηστίδης και η Μαρία Καβογιάννη.

Maestro - Παπακαλιάτηςundefinedundefined