«Κάποια στιγμή έφτασα...» - Ο γιατρός που γλίτωσε τον Καναράκη από τη νευρική ανορεξία

«Κάνω συνέχεια δίαιτες...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια νέα συνέντευξη παραχώρησε ο Παντελής Καναράκης στο περιοδικό ''ΕΓΩ'' και στο δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με τον ηθοποιό να μιλάει για κομμάτια της ζωής του, που ανήκουν στο παρελθόν και δεν είναι τόσο ευχάριστα.

Ο λόγος για τις εξαντλητικές δίαιτες, που έκανε ο ίδιος στην προσπάθειά του να χάσει κιλά και να έχει το τέλειο σώμα, φτάνοντας έτσι στο σημείο να αγγίξει τα όρια της νευρικής ανορεξίας.

Συγκεκριμένα, η εμμονή τον έφτασε σε σημείο να μην τρώει καθόλου κάποιες ημέρες με αποτέλεσμα να ζυγίζει 53 κιλά, κάτι που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τον ίδιο και την υγεία του (δείτε εδώ την απίστευτη μίμησή του ως Σοφία Χατζηπαντελή).

Η αποκάλυψη του Παντελή Καναράκη για την νευρική ανορεξία

Στο παρελθόν φλερτάρατε με τη νευρική ανορεξία;

Βέβαια και φλέρταρα. Κάνω συνέχεια δίαιτες γιατί μου αρέσει το σώμα μου είναι αδύνατο. Στα νεαρά χρόνια που το μυαλό δεν έχει πήξει ήμουν στο τσακ να πάθω νευρική ανορεξία, αλλά επειδή είχα μια σχετική ωριμότητα ως έφηβος κατάλαβα ότι είναι επικίνδυνο και το σταμάτησα.

Μπορεί να περνούσε μια μέρα και να μην φάτε τίποτα;

Ναι, κάποια στιγμή έφτασα 53 κιλά. Άρχισε να με πονάει το πόδι μου και είχα πάει σε έναν γιατρό και εκείνος μου είπε να αφήσω τις βλακείες και να τρώω κανονικά. Και τώρα μπορεί να περάσει μια μέρα και να μην φάω τίποτα. Μετά όμως, όταν ασχολήθηκα με τη γυμναστική, έμαθα περισσότερα για τη διατροφή και τώρα προσέχω πολύ. Τότε πάντως είχα καταλάβει ότι άγγιζα τα όρια της ανορεξίας γιατί ως Παρθένος έχω πάντα και μια λογική. Τα έχω όλα σε κουτάκια.

Δύσκολο αυτό;

Πράγματι. Με αγχώνει πολύ, για αυτό και οτιδήποτε σωματοποιείται από άγχος το έχω. Τρίζουν τα δόντια μου, έχω παλινδρόμηση, βγάζω έρπη στα χείλη από άγχος. Είμαι πολύ αγχωτικός από το παιδί.

Συγκλονίζει ο Καναράκης για περιστατικό με εμμονικό θαυμαστή

Το βράδυ της Παρασκευής 14/5, στο After Dark και το εξομολογητήριο του Θέμη Γεωργαντά βρέθηκε ο Παντελής Καναράκης. Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων και για τον επίμονο θαυμαστή, που τον είχε τρομάξει.

«Είχα μιλήσει και με τις Αρχές, ήταν δύσκολη η κατάσταση. Φάνηκε, πως ήταν ένα άτομο, που δεν είχε σώας τα φρένας...ήταν πολύ ενοχλητικό. Είχε βρει τηλέφωνο και με μηνύματα λατρευτικά, απειλητικά, είχε βρει και την περιοχή που μένω», είπε ο Καναράκης.