GNTM: «Ήθελα να πάω προς το ρόζ!» - Σοκάρει η πρώην συμμετέχουσα του διαγωνισμού μόδας

«Ποτέ δεν είχα στην αντίληψή μου ότι είμαι αγόρι»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
GNTM: «Ήθελα να πάω προς το ρόζ!» - Σοκάρει η πρώην συμμετέχουσα του διαγωνισμού μόδας

Το μεσημέρι της Τρίτης (28/3) στην εκπομπή της ΕΡΤ, «365 Στιγμές» βρέθηκε καλεσμένη η Ελένη. Η Σοφία Παπαϊωάννου φιλοξένησε στην εκπομπή της, ανθρώπους που αποφάσισαν να προχωρήσουν τη ζωή τους, κόντρα στο φύλο, που τους αποδόθηκε από τη γέννησή τους. Η Ελένη είναι μια από αυτούς τους ανθρώπους και την είχαμε γνωρίσει από την συμμετοχή της στο GNTM.

Το τρανς μοντέλο μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την αντίληψη του φύλου της, αλλά και την αντιμετώπιση της μητέρας της, για την σεξουαλικότητα της.

Διαβάστε επίσης: Μίνως Θεοχάρης: «Σου λένε ότι η σεξουαλικότητα είναι...» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον ηθοποιό

Οι δηλώσεις της Ελένης στην ΕΡΤ

«Ποτέ δεν είχα στην αντίληψή μου ότι είμαι αγόρι. Τίποτα απ’ αυτά που έκανα δεν πρόδιδε ότι ήμουν αγόρι. Αισθανόμουν ότι κάνει συμβαίνει λάθος και το αντιλαμβανόμουν και βάση της κοινωνίας. Ήθελα να πάω προς το ροζ, ήθελα να πάω προς τις κούκλες και η μαμά μου με κρατούσε και μου έλεγε πρέπει να πας προς εδώ, νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά και ξαφνικά αρχίζεις να κρύβεις μικρές συμπεριφορές», είπε αρχικά η Ελένη.

«Τώρα η μητέρα μου έχει μετανιώσει για όλα αυτά. Όπως μου λέει, τη νύχτα σκέφτεται ότι μπορεί να μου στέρησε κάποια κομμάτια της θηλυκότητάς μου στην παιδική μου ηλικία. Έχει τύψεις γι’ αυτό το κομμάτι. Την καθησυχάζω λέγοντας: “Δες με τώρα”», ανέφερε.

Η ανάρτηση της Σαββίδου προς υπεράσπιση της τρανς Έβελιν του GNTM 5

Σε μια ανάρτηση καταπέλτη προχώρησε η γνωστή ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου μετά τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί στα social media η Έβελιν, το τρανς μοντέλο που κατάφερε να πάρει τέσσερα ναι στην οντισιόν του GNTM και να περάσει στην επόμενη φάση.

Η διαγωνιζόμενη κατάφερε να συγκινήσει τους κριτές και ειδικότερα την Βίκυ Καγιά όταν εξομολογήθηκε την προσωπική της ιστορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Συνειδητοποίησα πρώτη φόρα ότι έχω γεννηθεί σε λάθος σώμα όταν ήμουν έξι χρονών.

Καθόμασταν στον καναπέ με την οικογένειά μου και ξαφνικά ο πατέρας μου με ρώτησε αν αισθάνομαι γυναίκα(δείτε εδώ ολόκληρη την οντισιόν της). Παρ' όλα αυτά πολλοί ήταν εκείνοι που δεν καλοβλέπουν το άνοιγμα στην έννοια του diversity τη φετινή σεζόν και προχώρησαν σε σκληρή κριτική στα social media.

Έγραψε σε story της στο instagram:

«Να είσαι τρανς, να έχεις καταφέρει κάτι που προϋποθέτει τόλμη και θάρρος, να βγεις δηλαδή μπροστά στις κάμερες και να διεκδικήσεις δημοσίως την πραγματική σου ταυτότητα (λες κι εμείς οι υπόλοιποι, οι “σπουδαίοι και τρανοί” θα αποφασίσουμε αν το δικαιούσαι ή όχι) και να αντιμετωπίζεις στα Social media έναν οχετό από μίσος, βία, κακία και χολή από “σωστούς ενάρετους ανθρώπους” που διάγουν απόλυτα έντιμο βίο».

Η ανάρτηση της Σαββίδου για το τρανς μοντέλο του GNTM 5

TAGS