Φτωχαίνει δραματικά η Αθηνά Ωνάση - Κατά πόσο μειώθηκε η περιουσία των 2,3 δις που της άφησε ο Αριστοτέλης

Οργιάζουν τα ξένα μέσα! Πως "εξαφανίστηκαν" σπίτια και λεφτά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φτωχαίνει δραματικά η Αθηνά Ωνάση - Κατά πόσο μειώθηκε η περιουσία των 2,3 δις που της άφησε ο Αριστοτέλης

Εξαφανισμένη από παντού είναι η Αθηνά Ωνάση τα τελευταία χρόνια. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε, η αποβολή της, η προδοσία και το διαζύγιο της από τον Αλβάρο (δείτε τι κάνει σήμερα), την έκαναν να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι όμως μόνο αυτό! Mέχρι σήμερα έχει πουλήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της οικογένειας της.

Ο Σκορπιός η μεγάλη αγάπη του Αριστοτέλη Ωνάση, πλέον ανήκει σε Ρώσους (δείτε πόσο πουλήθηκε), ενώ οικόπεδα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που ανήκαν στην μητέρα της πλέον βρίσκονται σε διαφορετικά χέρια.

Ανά τα χρόνια μάλιστα, η περιουσία που της άφησε ο παππούς της, Αριστοτέλης Ωνάσης, έχει μειωθεί δραματικά, με τα ξένα μέσα να λένε πως η χρυσή κληρονόμος "φτωχαίνει", αφού έχει φτάσει πολύ χαμηλά από τα 2,3 δισεκατομμύρια που της άφησε η οικογένεια της.

Δείτε επίσης: Την απάτησε αλλά τον χρυσοπλήρωσε - Το εξωπραγματικό ποσό που πήρε από την Ωνάση ο Αλβάρο στο διαζύγιο

Πόσα χρήματα έχει τώρα η Αθηνά Ωνάση

Σύμφωνα με το Πρωινό του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Τάσο Τεργιάκη, η περιουσία της είχε εκτιμηθεί στα 2,3 δισεκατομμύρια, ωστόσο, σήμερα εκτιμάται πως είναι κάτω από 500 εκατομμύρια!

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης της άφησε ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισ, καταθέσεις στις ΗΠΑ 40 εκ., καταθέσεις στη Λατινική Αμερική 90 εκ, επενδύσεις εταιρειών 200 εκ. και άγνωστο ποσό σε ελβετικές τράπεζες.

Δείτε επίσης: Η τραγική στάση του Αριστοτέλη που έκανε την Αθηνά Ωνάση να τον μισήσει - Για αυτό το λόγο τα πούλησε όλα

Ωστόσο σήμερα η Αθηνά Ωνάση έχει μόνο λιγότερα από 500 εκ., 217 τραπεζικούς λογαριασμούς, 300 εκ. μετρητά, πολλές μετοχές και ράβδους χρυσού.

Μπορεί αυτά τα ποσά να μας φαίνονται σοκαριστικά, ωστόσο, για τα δεδομένα τα δικά τους μιλάμε για τεράστια απώλεια χρημάτων.

Να σημειωθεί, ότι η Αθηνά Ωνάση φημολογείται πως εδώ και 5 χρόνια βρίσκεται σε νέα σχέση και μάλιστα ο σύντροφος είναι χωρισμένος με παιδιά - δείτε φωτογραφία του.

Αυτή θα είναι η τελευταία της κατοικία - Φωτογραφία από τον τάφο της

Η Αθηνά Ρουσσέλ είναι η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση (1950-88) και του τέταρτου συζύγου της, Τιερί Ρουσσέλ.

Γεννήθηκε στο Νεϊγύ του Σηκουάνα, στη Γαλλία. Τον Δεκέμβριο του 2005 παντρεύτηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με τον συναθλητή της, ιππέα Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο ενώ λίγα χρόνια αργότερα χώρισαν (δείτε εδώ πόσα εκατομμύρια έδωσε η Αθηνά στον Αλβάρο μετά το διαζύγιο). Μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν "Γκάμπυ" Λαντχάγκε, μοντέλο από τη Σουηδία και μητέρα τριών ακόμα παιδιών του Ρουσσέλ.

Αθηνά Ωνάση Αλβάρο

Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λοζάννη και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά (γαλλικά: Baccalauréat‎) το καλοκαίρι του 2003.

Έχει τρία ετεροθαλή αδέλφια: τον Έρικ Κριστόφ Ρουσσέλ (γενν. Ιούλιο 1985), τη Σαντρίν Ρουσσέλ (γενν. Μάιο 1987), τη Γιοχάννα Ρουσσέλ (γενν. Ιούλιο 1991) - δείτε εδώ αισθησιακές της φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, δεν έχει καμία σχέση με την Αθηνά!

Η μητέρα της Αθηνάς Ωνάση, Χριστίνα, δεν εμπιστεύτηκε ποτέ πλήρως τον Τιερί Ρουσέλ, γεγονός που την οδήγησε να δημιουργήσει ένα διοικητικό συμβούλιο για να ελέγχει τα χρήματα της οικογένειας μέχρι να ενηλικιωθεί η Αθηνά. Οι διαχειριστές που επέλεξε η Χριστίνα για τη διαχείριση της περιουσίας ήταν ο Στέλιος Παπαδημητρίου, ο Παύλος Ιωαννίδης, ο Απόστολος Ζάμπελας και ο Θεόδωρος Γαβριηλίδης.

Αθηνά Ωνάση

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας της Αθηνάς, όλες οι δαπάνες που έκανε ο πατέρας της για λογαριασμό της (χρησιμοποιώντας χρήματα από την κληρονομιά) έπρεπε να εγκριθούν πρώτα από το συμβούλιο, γεγονός που οδήγησε στον πατέρα της να απειλήσει να μετακομίσει στη Γαλλία, όπου θα έπρεπε να πληρώσει πολύ υψηλότερος φόρος εισοδήματος.

Το 1999, ένα δικαστήριο του Βαντούζ διέταξε τη μεταβίβαση της διαχείρισης της κληρονομιάς της Αθηνάς στην ελεγκτική εταιρεία KPMG Fides με έδρα την Λουκέρνη της Ελβετίας. Τότε, σε ηλικία 13 ετών, η Ωνάση δήλωσε ότι ένιωθε «μεγάλη απέχθεια για οτιδήποτε ελληνικό». Σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις της, που δημοσιεύτηκε στο Oggi, ένα ιταλικό περιοδικό, δήλωσε αργότερα ότι για «όλα τα προβλήματα της» έφταιγε το όνομα Ωνάση. Ομοίως, η θετή μητέρα της, Γκάμπι Λαντχάτζε, δήλωσε στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή 20/20 ότι η Αθηνά της είχε πει «αν μπορούσε να κάψει όλα τα χρήματα του Ωνάση, θα το έκανε».

Στα 18α γενέθλιά της, η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς της μητέρας της, μεταξύ άλλων και τον Σκορπιό, το νησί που το 1963 πέρασε στα χέρια του Ωνάση κι έπειτα στα χέρια της Χριστίνας. Μετά και τον θάνατο αυτής λοιπόν, τον Σκορπιό κληρονόμησε η κόρη της, Αθηνά Ρουσσέλ-Ωνάση, η οποία το 2013 εκμίσθωσε το νησί στην κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, παρά το γεγονός ότι η διαθήκη του Ωνάση όριζε ότι το νησί πρέπει να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο. Η οικογένεια Ριμπολόβλεβ σκοπεύει να κατασκευάσει στο νησί πολυτελή καταλύματα και βίλες (δείτε εδώ σπάνιες φωτογραφίες από το πως επρόκειτο να γίνει).

Στο νησί υπάρχει και το κοιμητήριο της οικογένειας Ωνάση, καθώς κοντά στο εκκλησάκι του βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιου του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας.

Τάφος Αθηνάς Ωνάση

Τάφος Αθηνάς Ωνάση