Τέμπη: «Eίμαστε νευριασμένοι με τους επιβάτες που πήραν αυτόν τον κινούμενο δολοφόνο» - Ξέσπασε ο Άγγελος Τσιαμούρας, επιζών του τρένου

Το αστείο του Αντώνη Κανάκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Eίμαστε νευριασμένοι με τους επιβάτες που πήραν αυτόν τον κινούμενο δολοφόνο» - Ξέσπασε ο Άγγελος Τσιαμούρας, επιζών του τρένου

Ο Αντώνης Κανάκης, αφού κατάφερε να φτάσει σώος στο πλατό του ΑΝΤ1 και να ξεκινήσει η εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα (δείτε εδώ τι συνέβη), υποδέχθηκε έναν καλεσμένο, κάτι που δεν συνηθίζει, όμως σχετίζεται με την τραγωδία στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον Άγγελο Τσιαμούρα, έναν από τους επιβάτες ο οποίος σώθηκε και κατάφερε να βοηθήσει και πολλούς από τους συμπολίτες του που πάλευαν για τη ζωή τους μέσα στα βαγόνια. Ο ίδιος βρέθηκε εκεί με αφορμή το γεγονός πως σήμερα, Δευτέρα 3/4, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά τη σύγκρουση, κάτι που προκάλεσε οργή σε όλους τους επιζώντες, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων.

Το αστείο του Κανάκη στον επιζώντα των Τεμπών και η συγκίνηση με τα λόγια του

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα ήρθε ένας φίλος να μας δει. Έχουμε εδώ τον Άγγελο. Άγγελε, μην το κάνεις αυτό. Και ο Μητσοτάκης χειροκροτούσε τον εαυτό του. Αλήθεια έχουμε ένα βίντεο. Ο Άγγελος είναι πλέον φίλος μας, ο οποίος με μεγάλη χαρά είναι εδώ και είναι καλά ο άνθρωπος, γιατί ήταν στο μοιραίο τρένο.

Ήταν από τα παιδιά που βοήθησαν όσο μπορούσε τους συμπολίτες του που αντιμετώπιζαν αυτή την αδιανόητη συνθήκη και επίσης είναι και το παλικάρι που βγήκε και τα είπε από την ψυχή του, όπως έπρεπε. Και εκτός όλων αυτών, είναι ένα παιδί που αν το συναντήσεις από κοντά, λάμπει ο ίδιος και ας μην τον λένε Μπάμπη, λάμπει και καταλαβαίνεις την ποιότητα του ανθρώπου αυτού. Οπότε, χαιρόμαστε που είσαι εδώ φίλε, καλώς ήρθες!», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής κάνοντάς τον να γελάσει.

Και εκείνος στη συνέχεια εξήγησε αν είναι αλήθεια αυτό που έγραψαν για την υποδοχή των επιβατών: «Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Σήμερα μας έβγαλαν στα κανάλια με τη λέξη “υποδεχτήκαμε”. Εμείς δεν υποδεχτήκαμε κανέναν, εμείς πήγαμε εκεί να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια τα οποία έγραφαν μία λίστα 57 ατόμων, γιατί ο καθένας από εκεί ήταν άνθρωπος, είχε μια ιστορία, είχε ένα βιογραφικό. Εμείς αυτό πήγαμε να περάσουμε στον κόσμο και γράψανε αυτοί που γράψανε και δεν ξέρω πώς το έκαναν ότι υποδεχθήκαμε τους επιβάτες. Ίσα ίσα είμαστε νευριασμένοι με τους επιβάτες που πήραν αυτόν τον κινούμενο δολοφόνο. Δεν είχαμε σκοπό να υποδεχθούμε κανέναν. Εμείς θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο» (δείτε εδώ τα φυλλάδια που μοίρασαν).

«Δημιούργησαν ένα σωματείο που έφτιαξαν ένα δημοψήφισμα ώστε να πολεμήσουμε τους υπαίτιους για όλο αυτό γιατί χρειαζόμαστε υπογραφές για να πάμε σε Διεθνές δικαστήριο. Είμαστε στις 9 χιλιάδες υπογραφές που είναι ξεφτίλα για την Ελλάδα όταν έχει 11 εκατομμύρια κόσμο να έχουν υπογράψει μόνο οι 9 χιλιάδες. Ελπίζω μετά από αυτό όσο μπορούν να υπογράψουν. Θα πατήσουν change.org, γράφουν “Τραγωδία – Τέμπη” και θα το βρουν αμέσως», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Στην Αθήνα 8 Απριλίου γίνεται ένα φιλανθρωπικό event, χιπ χοπ live, όπου όλα τα έσοδα θα πάνε στους πληγέντες».