Νεφέλη Μέγκ: «Ήταν λίγο...» - Όλο το παρασκήνιο με την συνέντευξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Όλα όσα είπε!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Νεφέλη Μέγκ: «Ήταν λίγο...» - Όλο το παρασκήνιο με την συνέντευξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το πρωί της Μεγάλης Δυετέρας (10/4) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινό μας» προβλήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η Νεφέλη Μεγκ, μετά την συνέντευξη που πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η νεαρή Youtuber, που δίχασε ολόκληρο το twitter με την συγκεκριμένη συνέντευξη (δείτε εδώ τα σχόλια των τουιτεράδων) μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την εμπειρία της, αλλά έδωσε και μερικές λεπτομέρειες για το παρασκήνιο.

Ακόμη, η Νεφέλη Μέγκ αναφέρθηκε και στην συμβουλή που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό, αφού έκλεισαν οι κάμερες.

«Εγώ λοιπόν αυτό το οποίο μπορώ να σου πω, και θα στο επαναλάβω, είναι ότι τα φαινόμενα υπερβολικής χρήσης βίας από την Αστυνομία δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. Εάν δεν έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας για να τα εξιχνιάσουμε να αναγνωρίζω το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί σε αυτό και να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε. Μισό λεπτό, να δούμε κατ’ αρχάς ποιο είναι το πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Σε μία σειρά πανεπιστήμια, όχι σε όλα, πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία τα οποία συχνά δεν είχαν τίποτα να κάνουν με το πανεπιστήμιο, τα οποία ουσιαστικά καταλάμβαναν χώρους εντός του πανεπιστημίου και ασκούσαν βία εις βάρος φοιτητών, καθηγητών και άλλων. Είναι μια κατάσταση αυτή η οποία μπορεί να είναι αποδεκτή σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο; Η απάντηση είναι όχι. Αν λοιπόν αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή πρέπει να δούμε πώς θα την διορθώσουμε.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία έτσι όπως δρομολογήθηκε ήταν ουσιαστικά μία ήπια μορφή παρέμβασης εντός του πανεπιστημίου, έτσι ώστε να περιορίσουμε, στο μέτρο του εφικτού, τέτοια φαινόμενα. Προφανώς δεν είναι το μόνο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας και χρειάζεται και η συνεργασία των πανεπιστημίων για να μπορέσουμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που τα πανεπιστήμιά μας θα είναι πραγματικά ασφαλή. Γιατί κι εσύ αν σπουδάζεις -και έχεις σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο- το τελευταίο το οποίο θέλεις είναι να μπαίνεις στο πανεπιστήμιό σου και να βρίσκεσαι αντιμέτωπη με φαινόμενα βίας που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την ελευθερία της έκφρασης και με την ακαδημαϊκή σου ζωή εντός του πανεπιστημίου.

Αυτό το πρόβλημα πήγαμε να αντιμετωπίσουμε. Η παρέμβασή μας θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά ήπια ως προς τον τρόπο με τον οποίον στήθηκε αυτό το σώμα. Και πιστεύω ότι συνολικά στο ζήτημα αυτό έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου, κατ’ αρχάς κατοχυρώνοντας την πραγματικότητα: ότι δεν γίνεται να έχουμε μέσα στα πανεπιστήμια καταλήψεις και στοιχεία τα οποία δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τη δουλειά των πανεπιστημίων», ήταν μερικές από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δηλώσεις της Νεφέλης Μέγκ μετά την συνέντευξη με τον Μητσοτάκη

«Η συνέντευξη με τον πρωθυπουργό ήταν πολύ ωραία. Οι ερωτήσεις εκεί ρωτήθηκαν πρώτη φορά. Είχα κάνει πολλή προετοιμασία γιατί ήταν κάτι πολύ μεγάλο για μένα. Ήταν μεγάλη μου επιθυμία να πάρω συνέντευξή από πολιτικά πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που αποδέχτηκε ουσιαστικά την πρόσκληση, είχα ταγκάρει διάφορα πρόσωπα.

Δεν το περίμενα αυτό, είναι “big news”. Ήταν λίγο ένα σοκ και είπα πως θα το κάνω, γιατί δεν σου έρχεται αυτή η ευκαιρία στα 25 που είμαι τουλάχιστον. Όταν έκλεισε η κάμερα δώσαμε τα χέρια, γιατί είχε αργήσει έπρεπε να φύγει», είπε η Νεφέλη Μέγκ.

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν μιλήσαμε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την αστυνομική βία γενικότερα», ανέφερε η Youtuber.

Ποιά είναι η Νεφέλη Μεγκ

Έχει λογαριασμό στο instagram με 72,5 χιλιάδες ακολούθους, στο YouTube με 23 χιλιάδες subscribers, στο TikTok με 82 χιλιάδες ακολούθους ενώ ασχολείται και με το standup comedy. Έχει συνεργαστεί με τον Κώστα και τον Αλέξανδρο Μαλιάτση σε περιοδεία, ενώ είχε λάβει μέρος σε online stand up το οποίο συγκέντρωσε χρήματα που δόθηκαν στην Ιωάννα Παλιοσπύρου ώστε να αποπληρώσει τις ιατρικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της υγείας της.

Έχει τη δική της σειρά Podcasts με τίτλο “Μπούκλα 99” που δημοσιεύονται κάθε Τρίτη με μεγάλη δόση χιούμορ. Πιθανώς, τα μπουκλωτά μαλλιά της να αποτέλεσαν την έμπνευση για τον τίτλο των podcast, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα γυαλιά της που διαμορφώνουν μια persona.